Videanu: Trebuie sa reducem fiscalitatea

Joi, 19 August 2010, ora 14:09
1706 citiri
Videanu: Trebuie sa reducem fiscalitatea
Foto: The Money Channel

Fiscalitatea din Romania trebuie redusa, a declarat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Trebuie simplificarea politicii fiscale, dar si reducerea fiscalitatii, tocmai in ideea de a valorifica resursele. Daca implinesc conditiile pentru contribuabil sa stea linistit, sa-si plateasca taxele si impozitele, asta trebuie sa fie prima abordare", a spus Videanu, la The Money Channel.

"La nivelul PD-L se vorbeste despre reducerea fiscalitatii, pentru a putea reduce evaziunea si a aduce firmele in economia fiscalizata", a adaugat ministrul Economiei.

Referitor la parteneriatele publice - private, Videanu crede ca acordul cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala reprezinta principala piedica.

"Daca Berceanu (ministrul Tranporturilor - n.r) vrea sa faca un parteneriat pe infrastructura, el trebuie sa garanteze investitorului un anumit venit. Daca garanteaza acest lucru, intra in deficit si s-a inchis proiectul. Eu trebuie sa-i garantez un anumit pret. Le-am spus ca, daca vreti si sunteti partenerii nostri, trebuie sa gasim solutii", a adaugat Videanu.

In plus, ministrul Economiei sustine ca au fost sute de milioane de euro "aruncati pe apa sambetei", deoarece existau sute de proiecte, fara sa se faca o prioritizare a acestora.

"Le-am spus colegilor sa uite investitiile din bani publici, cu exceptia celor in apa grea si uraniu, pentru ca sunt strategice. Trebuie sa stabilim ca avem bani pentru 20 de proiecte majore si pe alea sa le finalizam. Nu aruncam bani in 40.000 de proiecte", a spus Videanu.

Infiintarea companiilor energetice rezolva problema preturilor

Potrivit ministrului Economiei, infiitarea celor doua companii energetice nationale va rezolva problema pretului energiei.

"Baietii destepti au aparut pentru ca a fost energie ieftina candva. Prin infiintarea celor doua companii, nu se va mai vinde energie hidro, termo sau nucleara, ci, pur si simplu, energie. Am avut in vedere ca pretul mediu sa fie relativ acelasi pentru toate", a explicat Videanu.

De asemenea, ministrul crede ca Romania ar putea deveni un exportator competitiv de energie, fara a afecta furnizarea energiei pe piata interna.

"Romania are capacitatea de a produce energie la un pret competitiv. Sistemul de interconectari este o prioritate, inclusiv pentru comisarul european pe energie, care a spus ca sistemul european de transport a ramas in urma", a incheiat Videanu.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#reducere fiscalitate, #Adriean Videanu fiscalitate, #companii energetice nationale , #ministrul Economiei