Videanu: Va fi infiintata o societate mixta Gazprom-Romgaz

Marti, 26 Mai 2009, ora 13:36
1912 citiri
Videanu: Va fi infiintata o societate mixta Gazprom-Romgaz

Romania va colabora cu Rusia in domeniul energetic prin infiintarea unei societati mixte romano-rusesti, Gazprom-Romgaz, care va avea ca obiectiv realizarea unor depozite de inmagazinare de gaze, a declarat marti ministrul Economei, Adriean Videanu, in cadrul Forumului Economic Europa-Rusia.

"Acum doua zile am avut discutii cu oficialii de la Moscova, cu ministrul Energiei Serghei Smatko pentru a identifica oportunitatile din Romania si pentru a le valorifica impreuna. Am stabilit constituirea unei comisii mixte pentru ca in termen de 2 zile aceste oportunitati sa constituie suportul unui memorandum pe care Romania sa-l semeneze cu autoritatile de la Moscova", a declarat ministrul Videanu.

Videanu a subliniat potentialul Romaniei de a deveni un factor de stabilitate in regiune prin valorificarea resurselor energetice, in conditiile in care analizele specialistilor arata ca situatia economica dificila va fi insotita de o criza a energiei. Valorificarea resurselor din Romania impreuna cu partenerii rusi si europeni ar duce la stabilizarea situatiei, sustine Videanu.

"Avem in vedere realizarea unei colaborari intre Gazprom si Romgaz si un prim element concret il constituie realizarea unei societati mixte Romgaz-Gazprom pentru realizarea unor depozite de inmagazinare de gaze si perspectiva productiei de energie electrica in aceasta parte a Europei", a precizat ministrul.

Romania are potential in ceea ce priveste energia regenerabila

Romania are un potental imens in ceea ce priveste energia regenerabila, a precizat ministrul, sustinand ca exista deja cereri din mediul privat pentru realizarea de investitii in domeniu.

"Romania valorifica doar 40% din potential in domeniul hidroenergetic si vom demara investitii, contactele fiind cu investitori din UE si Rusia. (...) Avem solicitari de 18.000 de megawati din sectorul privat pentru a valorifica acest potential", a adaugat Videanu.

Videanu a mai declarat ca Romania si-a dovedit capacitatea de a face fata unei situatii dificile in ceea ce priveste energia, amintind criza energetica Rusia-Ucraina din iarna, cand tara noastra si-a asigurat necesarul de energie si a pus si la dispozitia vecinilor resurse, in caz de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Adriean Videanu, #societate mixta, #Gazprom Romgaz , #ministrul Economiei