Videanu vrea sa scada cota unica si ar refuza sa fie premier

Marti, 31 Mai 2011, ora 23:07
1896 citiri
Videanu vrea sa scada cota unica si ar refuza sa fie premier
Foto: B1 TV

Seful Comisiei de Analiza Economica a PDL, Adriean Videanu, spune ca formatiunea din care face parte va veni cu un nou program economic, continuarea celui actual, bazat pe cresterea competitivitatii, si ca e posibila reducerea cotei unice.

"Cota unica, din punctul meu de vedere, va fi mai mica", a spus Videanu, la emisiunea "Evenimentele Zilei" de la B1 TV, amintind ca el a fost cel care a conceput cota unica aflata acum in vigoare.

"PDL va lansa noul model de dezvoltare al Romaniei, bazat pe cresterea competitivitatii economiei romanesti. Viziunea este, ca sa ramana intiparita, cresterea competitivitatii economiei romanesti", a adaugat acesta.

El a criticat programul politic al USL, despre care a spus ca e nerealist, ca ii lipseste o viziune si ca va aduce niste deficite foarte mari.

"Ei propun reducerea contributiilor sociale - exact in zona unde ai deficite, la sanatate si somaj. In loc de scaderea cu 5% a CAS, am propus cresterea salariului minim corelat cu reducerea cu doar 3,4%.(...)Mult mai importanta e consolidarea stabilitatii tarii", a explicat Videanu.

"Aceasta viziune pe care a propus-o USL face o confuzie extraordinara. Au prezentat-o ca fiind viziune, in realitate sunt numai masuri(...) Programul USL e incoerent cap-coada".

Intrebat despre reactia presedintelui PSD, Victor Ponta, care a raspuns ca Videanu e un corupt care a nenorocit oamenii, fostul ministru al Economiei a amintit ca il da in judecata si ca a fost "socat" de reactia acestuia, amintind ca el il invitase la o dezbatere pe teme economice.

"Am facut aceasta analiza cu toata buna credinta. Din pacate, reactia a fost cea pe care ati vazut-o. Eu am fost un pic socat, chiar credeam ca o sa discutam pe aceste teme(...) Ii cer un leu, hai sa spunem un leu si 50 de bani. Nu vreau sa ma cobor la nivelul lui de educatie, un om care nu stie decat sa improaste cu venin in stanga si in dreapta", a mai spus Videanu.

Ar refuza sa fie premier

Adriean Videanu a spus si ca ar refuza si functia de premier, pentru ca pentru el importanta e afacerea lui de acum, despre care a spus ca e "foarte rentabila".

"Am afacerea mea, pe care vreau sa o dezvolt. E foarte rentabila (Daca v-ar suna cineva de la Cotroceni sa va propuna functia de premier, ce i-ati spune?) II multumesc foarte mult pentru incredere, dar va trebui sa il refuz. Nu e nimic mai important pentru mine decat afacerea mea", a spus Videanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Videanu cota unica, #Videanu masuri anticriza, #Videanu premier PDL , #ministrul Economiei
Comentarii