Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Adriean Videanu implineste 48 de ani

Marti, 01 Iunie 2010, ora 09:47
2493 citiri
Adriean Videanu implineste 48 de ani

Adriean Videanu este om politic si de afaceri, de profesie inginer, membru PD-L.

Nascut pe 1 iunie 1962, in comuna Grevenicu, judetul Teleorman, Videanu este casatorit din 1987 cu Miorita Videanu, cu care are doi copii, Diana-Alexandra si Andrei-Valentin.

Adriean Videanu a fost edilul sef al Bucurestiului in perioada 2005-2008, timp in care si-a "castigat" porecla de "primarul Bordura".

In perioada decembrie 2004 - martie 2005, Videanu a fost vicepremier pe probleme economice in Guvernul Calin Popescu Tariceanu.

Din decembrie 2008 pana in octombrie 2009, Adriean Videanu a fost ministru al Economiei, guvernul din care a facut parte, Cabinetul Boc I, fiind demis prin adoptarea unei motiuni de cenzura de catre Parlament. A ramas insa interimar pe acest post si, in decembrie 2009, a fost numit in aceeasi functie in Executivul Boc II, investit dupa ce presedintele Traian Basescu a fost reales.

Adriean Videanu este si vicepresedinte al Organizatiei Internationale a Marmurarilor.

In anul 2008 Directia Nationala Anticoruptie a deschis un dosar cu privire la afacerea cu borduri a familiei Videanu si a cerut mai multor institutii date despre "bordurizarea" Capitalei si firma edilului.

Conform unor calcule aproximative, firma Titan Mar a familiei Videanu a obtinut 4 milioane de euro din importul de borduri de granit din China.

Adriean Videanu detine companiile Hidroserv Portile de Fier, care are 555 de angajati, Hidroserv Sebes cu 189 de angajati, Carbonifera (producator de carbune), 33 angajati, Hidroserv Curtea de Arges - 280, Hidroserv Slatina, Teletrans - 246, Hidroserv Hateg, Opcom S.A. - 80, Salajul S.A.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Adriean Videanu zi nastere, #Adriean Videanu biografie , #PDL