Videanu: Basescu a facut un lucru absolut corect. Nimeni nu poate bloca actul de justitie

Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 19:45
2279 citiri
Videanu: Basescu a facut un lucru absolut corect. Nimeni nu poate bloca actul de justitie

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat ca presedintele Basescu a facut un lucru "absolut corect" atunci cand a avizat inceperea urmaririi sale penale, ca nimeni nu poate sa blocheze actul de justitie, aratand ca are toate dovezile nevinovatiei sale, pe care le va da procurorilor.

Intrebat, duminica, intr-o conferinta de presa, in legatura cu faptul ca seful statului a avizat cererea procurorului general in cazul sau, Adriean Videanu a spus:

"Mi-as fi pus intrebarea ce s-ar fi intamplat daca domnul presedinte nu ar fi avizat. Domnul presedinte a facut un lucru absolut corect. Eu cred ca nimeni din aceasta tara, indiferent ca este o persoana sau o institutie, nu poate sa blocheze infaptuirea actului de justitie in Romania. Ce pot sa va spun este ca am in momentul de fata toate dovezile nevinovatiei mele, pe care le voi pune la dispozitia procurorului de caz".

Intrebat despre faptul ca i se reproseaza ca ar fi primit informatii de la SRI legate de Romgaz si ca ar fi ignorat aceste informatii, Videanu a precizat ca Romania si Romgaz nu au fost niciodata in pericol si nu au fost in situatii dificile. "In primul rand, Romgaz si Romania nu au fost niciodata in pericol. Am avut chiar un plus de capacitate de gaz, inmagazinat dupa trecerea iernii, au fost 600 de milioane de metri cubi care au ramas in depozitele de gaz, niciodata Romania si Romgazul nu au fost in situatii dificile", a adaugat Videanu.

El a mai spus ca profitul net al Romgaz a fost in 2009 mai mare decat cel din 2008, iar cel din 2010 a fost mai mare decat cel din 2009 si ca "intotdeauna Romgaz avea lichiditati in depozite bancare".

"Legat de ceea ce se spune ca SRI a informat, vreau sa va spun ca nu-mi amintesc, nu am primit niciodata nicio informatie in care sa se spuna negru pe alb ca la Romgaz a fost constituit un grup infractional la care trebuie sa fiu atent. Informatii de genul ca se pare ca, se aude ca sunt lucruri care, sigur, la un moment dat, au fost analizate", a explicat Videanu, care a adaugat ca va pune toate informatiile la dispozitia procurorului de caz.

Intrebat daca s-a intalnit cu Ioan Niculae in Modrogan, Videanu a raspuns: "Din cate imi amintesc, o singura data sau de doua ori m-am vazut in toata cea perioada cu domnul Niculae".

El a adaugat ca a incercat sa evite pe cat a putut sa se intalneasca cu Ioan Niculae si ca din cate stie el acesta nu a sponsorizat niciodata partidul.

Intrebat daca are in vedere o autosuspendare sau o demisie din partid, Adriean Videanu a spus: "In momentul de fata detin informatiile nevinovatiei mele, pe care le voi pune la dispozitia procurorilor, voi fi primul, nu voi astepta niciodata ca cineva sa-mi spuna sa plec dintr-o functie, nota bene, am fost primul parlamentar al Romaniei care si-a dat demisia din Parlament in momentul in care a aparut cazul de incompatibilitate. Voi face intotdeauna gesturi politice care sunt corecte din punctul meu de vedere in situatia in care se dovedeste ceva".

Presedintele Traian Basescu a transmis, duminica, ministrului Justitiei cererea de urmarie penala pentru Adriean Videanu, fost ministru al Economiei.

Citește și:
Mesajul AUR, după victoria extremiștilor de dreapta din Italia: „O lecție pentru toate statele membre ale Uniunii Europene”
Mesajul AUR, după victoria extremiștilor de dreapta din Italia: „O lecție pentru toate statele membre ale Uniunii Europene”
Reprezentanții AUR au transmis luni, 26 septembrie, printr-un comunicat oficial, că alegerile parlamentare din Italia sunt o lecţie pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii...
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale...