Videanu, catre Ponta: Ati saracit oamenii in 2 luni mai rau decat toate guvernele anterioare

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 16:18
3528 citiri
Videanu, catre Ponta: Ati saracit oamenii in 2 luni mai rau decat toate guvernele anterioare
Foto: Digi24

Adriean Videanu, liderul interimar al PDL Bucuresti, i-a adresat o scrisoare deschisa premierului Ponta in care il acuza ca face presiuni asupra justitiei si arunca in presa informatii trunchiate si false cu privire la Hidroelectrica si la activitatea sa.

"Domnule Victor Ponta, constat ca fara nici o rusine, in stilul las si iresponsabil care va caracterizeaza, aruncati 'pe piata' aceleasi informatii trunchiate si false cu privire la Hidroelectrica si la activitatea mea ca Ministru al Economiei.

Este o noua incercare de a manipula opinia publica si a face presiune asupra Justitiei. Probabil ca in aceste momente in care impostura dumneavoastra si a USL, mai clara pe zi ce trece, face inconjurul planetei, aveti o nevoie disperata de a distrage atentia", se arata in scrisoarea remisa Ziare.com de Adriean Videanu.

Fostul ministru reaminteste ca a intervenit public de nenumarate ori pentru a face precizari in legatura cu acuzatiile incorecte pe care i le aduce noua putere, in frunte cu Victor Ponta.

"Am spus-o si o repet, daca ati avea un minimum de curaj, ar trebui sa raspundeti pentru contractele semnate cu 'baietii destepti' in perioada in care ati fost sef al Corpului de Control si Antifrauda al premierului Nastase.

In timpul mandatului meu, nu a fost semnat niciun astfel de contract, iar Hidroelectrica nu a fost prejudiciata cu nici macar un leu. Contractele cu 'baietii destepti', adica traderii de energie, s-au facut in perioada cand dumneavoastra aveati responsabilitatea legala sa controlati cum sunt cheltuite fondurile guvernului.

Am spus si repet : ori nu ati stiut, si atunci e incompetenta, ori v-ati facut ca nu vedeti si atunci este complicitate la furt. Din ceea ce faceti astazi si din refuzul de a raspunde pentru acea perioda, inclin sa cred ca e vorba de a doua", il acuza Videanu pe premier.

Mai mult, acesta ii cere lui Victor Ponta sa aiba "un dram de demnitate si de curaj" si sa accepte o discutie publica pe acest subiect, "nu cu demagogie si populism, ascuzandu-va pe la televiziuni care nu au alta misiune decat sa va protejeze impostura".

Adriean Videanu ii mai acuza pe Victor Ponta si noul lider PNL, ministrul Economiei Daniel Chitoiu, ca "lucreaza la documente" care sa le inchida gura celor care indraznesc sa ii critice.

"Cine a trait in perioada de dinainte de 90 recunoaste modelul care va inspira in aceste practici, face probabil parte din planul dumneavoastra de africanizare a Romaniei.

Sa stiti ca oamenii au inceput sa vada adevarul si in legatura cu hotia dvs. intelectuala, cu ipocrizia in care va scaldati de doua luni de zile, si cu tentativa fara precedent de a acapara statul si de a scoate Romania din Uniunea Europeana.

Ati saracit oamenii in doua luni de guvernare mai rau decat au facut-o toate guvernele anterioare, iar perspectivele devin tragice. Cum veti plati deficitul de pensii si salarii daca UE si FMI nu mai ajuta Romania? Punand Hidroelectrica in insoleventa, amenintati rating-ul de tara al Romaniei pe care guvernele din ultimii ani s-au chinuit sa-l pastreze.

Anihilati astfel orice speranta de bunastare pe termen scurt a romanilor, le subtiati in mod cinic economiile, le mariti creditele si costul vietii", se arata in incheierea scrisorii deschise pe care Adriean Videanu i-o adreseaza premierului Victor Ponta.

C.B.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Videanu Ponta Hidroelectrica, #Videanu guvern Ponta saracire, #Videanu Ponta baieti destepti , #PDL