Videanu: Comisia impotriva Elenei Udrea este un fel de provocare

Luni, 03 August 2009, ora 15:16
1508 citiri
Videanu: Comisia impotriva Elenei Udrea este un fel de provocare

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat luni, la finalul reuniunii Biroului Permanent National, ca intreaga sedinta a fost dedicata aspectelor economice si masurilor de reforma cu caracter structural care trebuie luate de guvern si ca PD-L nu va raspunde provocarilor partenerilor de coalitie.

"PD-L nu va raspunde provocarilor. Aceasta comisie impotriva Elenei Udrea este un demers politicianist, un fel de provocare. Fiecare trebuie sa isi asume riscurile demersurilor politice", a declarat Videanu, precizand totodata ca Mircea Geoana "este in campanie electorala si dincolo de ceea ce discutam in coalitie domnia sa are alta prezenta publica".

Raspunzand intrebarilor jurnalistilor, Adriean Videanu a subliniat ca in sedinta coalitiei de luni nu s-a cerut PSD sa intrerupa activitatea comisiei de ancheta a ministrului Turismului dar a precizat ca "s-a discutat la nivel de principiu care va fi atitudinea" si a acuzat PSD de duplicitatea de care da dovada, aflandu-se "si la guvernare si in opozitie. Sa ii reamintiti domnului Geoana ca are jumatate de cabinet, poate a uitat".

De asemenea, Videanu a subliniat ca nu s-a discutat in sedinta BPN despre acest subiect, pentru ca "doamna Udrea stie foarte bine ce are de facut si nu ii dam noi sfaturi".

"PSD este liber sa actioneze asa cum considera de cuviinta. Preocuparea noastra principala este criza si nu dorim sa suprapunem o criza politica peste criza economica. Daca PSD asta doreste, trebuie sa isi asume raspunderea in fata cetatenilor", a mai precizat prim-vicepresedintele PD-L.

Propunerile de masuri economice cu care PD-L se va prezenta in fata FMI

Pe de alta parte, ministrul Economiei a prezentat masurile de reforma cu caracter structural care au fost discutate in sedinta BPN si care urmeaza sa le fie prezentate partenerilor de coalitie si membrilor delegatiei FMI aflate in aceste zile la Bucuresti.

Cele doua categorii de masuri se refera pe de o parte la reducerea cheltuielilor de functionare ale statului, mai precis "reducerea numarului de personal si alocarea resurselor pe baza de normative de personal pentru functionarea administratiilor, centrale sau locale", iar pe de alta parte la reducerea chelt materiale.

"Se vor introduce strandardele de cost si controlul cheltuielilor publice prin baze de date cu preturi de referinta", a mai spus Videanu si in plus, controlul eficientei cheltuirii banului public si extinderea auditului intern.

De asemenea, printre prioritatile avute in vedere de democrat-liberali se numara finalizarea si punerea in aplicare a legii unitare de salarizare pana la 1 octombrie, urgentarea pachet de reforma in educatie, finalizarea legii privind reforma sistemului public de pensii, legea raspunderii fiscale, cu criterii de performanta si responsabilitate in utilizarea banului public.

In privinta asumarii raspunderii pe pachetul de reforma a educatiei, Adriean Videanu a precizat ca "PSD nu doreste acest lucru. Opinia noastra este ca am rata un timp important in care am putea, in mod real, sa facem reforma".

Citeste si:
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Parlamentarii USR nu mai au posibilitatea de a face sesizări la Curtea Constituțională (CCR). După plecările în masă din USR, partidul a rămas fără numărul necesar de deputați și...
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, acuzat de DNA de abuz în serviciu, a lucrat la „Doi și-un sfert”. Informația nu apare în CV-ul ministrului Agriculturii însă acesta...