Videanu critica deciziile USL pentru Capitala si costurile lor enorme pentru bucuresteni

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 13:06
3358 citiri
Videanu critica deciziile USL pentru Capitala si costurile lor enorme pentru bucuresteni
Foto: Digi24

Adriean Videanu, fost primar general al Capitalei, acuza Guvernul Ponta ca a decis stoparea investitiilor la centura Bucurestiului si metroul din Drumul Taberei in detrimentul a peste 300.000 de bucuresteni, carora USL le promisese in campania electorala ca va termina aceste lucrari inainte de termen.

"Guvernul Ponta a spus la recenta rectificare bugetara ca au fost taiate acele investitii care sunt inutile (...) Ii anunt pe bucuresteni ca, din punctul de vedere al guvernului Ponta, centura Bucurestiului si metroul pe relatia Drumul Taberei-Universitate sunt proiecte inutile.

Deranjant este faptul ca nu am vazut niciun fel de reactie din partea primarului general sau primarului sectorului 6, Rares Manescu", a declarat Adriean Videanu intr-o conferinta de presa tinuta la sediul PDL, reamintind ca, in campania electorala, cei doi reprezentanti ai USL nu numai ca si-au facut un obiectiv din realizarea statiei de metroul Drumul Taberei, dar au afirmat ca vor contribui la terminarea lucrarilor inainte de termen.

In acelasi timp, Adriean Videanu a criticat "deciziile stupefiante" luate in cadrul primei sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti de catre noua majoritate, a USL.

"Ca un moft, domnul primar general si-a aprobat asa-zisa autostrada suspendata", a reamintit Videanu, precizand inca o data ca nu este vorba decat despre inele supraterane conectate la inelul median pentru care el a facut masterplanul cand era primar general.

"Daca ar citi masterplanul pe care eu l-am realizat, ar putea sa vada etapizarea inelului median al Bucestiului si atentie, nu cu costuri pe care nimeni, dar absolut nimeni, din lumea civilizata nu si le poate imagina - 193 de milioane de euro pe km, in conditiile in care inelul median exista", a atentionat liderul interimar al PDL Bucuresti.

Imprumut fara destinatie - o premiera

Pe de alta parte, Adriean Videanu a subliniat faptul ca "pentru prima data in istoria municipiului Bucuresti" s-a aprobat in sedinta CGMB inceperea demersurilor pentru un imprumut de 800 de milioane de euro "fara sa se spuna ce se va face cu acesti bani".

"Ii atrag atentia domnului primar Oprescu ca nu va putea sa ia niciun leu, nici de pe piata interna, nici externa, daca nu va fundamenta ce face cu acesti bani", a adaugat Videanu, subliniind faptul ca orice investitor care cumpara obligatiuni municipale trebuie sa stie cu precizie in ce investeste.

In aceste conditii, democrat-liberalul a facut o corelare intre cele doua decizii politice ale USL, oprirea extinderii metroului si centurii Bucurestiului, si autostrada suspendata a lui Oprescu.

Videanu a atras atentia asupra faptului ca "daca reteaua metroului nu se finalizeaza in timp util, isi va creste costurile", dar si ca prin stoparea lucrarilor USL "condamna aproape 300 de mii de bucuresteni la izolare".

"O sa invitam oficialii guvernamentali sa treaca dimineata si dupa amiaza prin zona Razoare", a mai spus Videanu, sustinand inca o data ca "metroul Drumul Taberei-Universitate e una dintre cele mai eficiente investitii publice pe care guvernul le poate realiza", in timp ce centura Bucurestiului, de la care s-au taiat banii de catre guvern, "reprezinta singura solutie de a debloca traficul greu si de tranzit al Bucurestiului".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Videanu metrou Drumul Taberei, #Videanu autostrada suspendata, #Videanu stopare investitii Capitala , #PDL