Videanu despre Basescu: Daca vrea capul cuiva, i-o spune direct in fata

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 14:46
2256 citiri
Videanu despre Basescu: Daca vrea capul cuiva, i-o spune direct in fata

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, sustine ca relatia sa cu presedintele Traian Basescu nu s-a inrautatit in ultimul timp, asa cum se speculeaza in presa, si ca nu formeaza "tripleta Blaga-Berceanu-Videanu" care conduce, de fapt, partidul.

"Cu presedintele Traian Basescu am aceeasi relatie pe care am intretinut-o din 2001 fara nicio inflexiune majora din punctul meu de vedere. O relatie de respect, colaborare, informare institutionala", a declarat Videanu intr-un interviu acordat pentru Gandul.

Intrebat daca nu are semnale cum ca seful statului ar dori inlocuirea sa de la minister, Adriean Videanu a raspuns: "N-ar fi niciun fel de problema. Nu-l cunoasteti pe presedinte: daca vrea capul cuiva, i-o spune direct in fata. Presedintele nu tine niciodata o anumita chestie, sa teasa un anumit lucru, nu este genul de om. Daca ar avea o problema cu ministrul Videanu, i-ar spune-o direct si n-ar avea niciun fel de problema sa-l remanieze maine dimineata".

Prim-vicepresedintele PD-L a respins ideea de bolsevizare a partidului lansata de presedintele Traian Basescu.

"Eu nu impartasesc aceasta idee a gascutei in interiorul PD-L. Intotdeauna PD-L a fost o echipa. Niciodata, nici cand era dl. presedinte Traian Basescu, nici acum cand este Emil Boc, nu s-au luat decizii in afara structurilor institutionale ale partidului. Biroul Permanent National nu poate fi numit o gascuta.(...) E opinia presedintelui Basescu, o opinie pe care o respect, dar nu cred ca PD-L are aceasta tendinta. Nu exista om care sa fi avut o initiativa in interiorul PD-L si care sa nu fi fost ascultat. Functioneaza principiul celor 3 D: dezbatere, decizie, disciplina politica", a mai spus Videanu.

Acesta a refuzat sa precizeze daca se afla pe lista celor patru prim-vicepresedinti cu care va candida Emil Boc la urmatoarele alegeri, si a respins ideea unei triplete "Blaga-Berceanu-Videanu".

"Hai sa nu-i spun prostie, dar e o bazaconie toata chestia asta! De ce sa nu formez o tripleta cu Cezar Preda si cu Liviu Negoita?! E o copilarie toata chestia asta! In primul rand, Radu Berceanu nu are nicio functie in Biroul Permanent", a raspuns Videanu, precizand ca ministrul Transporturilor are o influenta limitata in partid, mai redusa decat se speculeaza in presa.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...