Videanu, despre plangerea penala anuntata de Ponta: Hartia suporta orice

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 14:15
2253 citiri
Videanu, despre plangerea penala anuntata de Ponta: Hartia suporta orice
Foto: Arhiva

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, marti, in legatura cu intentia premierului Victor Ponta de a depune plangere penala la adresa sa ca "hartia suporta orice" si ca demersul prim-ministrului este "reactia" acestuia la anuntul PDL privind sesizarea, in cazul Oltchim, a organelor abilitate.

Liderul PDL Bucuresti a fost intrebat cum comenteaza anuntul prim-ministrului Victor Ponta privind depunerea unei plangeri penale la adresa sa, ca fost ministru al Economiei.

"Legat de plangerile penale, Ponta incearca sa minta imprastiat absolut tot, nu mai stie ce sa faca in ideea de a scapa de efectele esecului acestei privatizari. Sigur, el poate sa faca absolut orice. Hartia suporta orice. El nu va putea scapa de aceasta responsabilitate, dar probabil este reactia la ceea ce noi am anuntat si suntem pe deplin justificati in ceea ce facem, in demersul nostru de a sesiza organele abilitate ale statului sa cerceteze care au fost argumentele pentru care Guvernul Ponta nu a pus in aplicare acea aprobare a CE care ar fi dus statul roman actionar la Oltchim cu 90% si ar fi creat toate conditiile pentru o privatizare potentiala de succes", a precizat Adriean Videanu, intr-o conferinta de presa.

El a vorbit si despre un raport dat publicitatii privind situatia Oltchim in 2009, care prevedea sporuri salariale de 22%.

Adriean Videanu a aratat ca nu stia de aceste sporuri si ca un ministru se uita in general "la perspectiva si performanta unei companii", nu la cheltuielile salariale.

"Daca dumneavoastra credeti ca problema Oltchimului sta in sporuri, inclusiv in consultanta, dati-mi voie sa va spun ca economia functioneaza altfel. Niciun ministru nu sta sa se uite la cheltuielile salariale intr-o companie, el se uita in general la perspectiva si performanta unei companii", a precizat Videanu.

El a mai spus ca in timpul Guvernului Ponta "combinatul s-a inchis" si s-a inregistrat "cel mai rasunator esec al unei proceduri de privatizare".

Dan Diaconescu a fost "in combinatie" cu unii membrii PDL in cazul privatizarii Oltchim, precum Adriean Videanu, Cristian Boureanu si Constantin Roibu, fostul director al combinatlui, acestia sperand ca vor da o lovitura Guvernului USL, sustine premierul Victor Ponta.

"Diaconescu a jucat o carte politica alaturi de cei de la PDL, s-au gandit ca vor da o lovitura Guvernului USL", a spus Ponta la Atena 3.

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi incheiat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane de euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri, a anuntat anterior ministrul Economiei.

Videanu ii cerea premierului Victor Ponta, saptamana trecuta, sa prezinte, in 48 de ore, explicatii in legatura cu modul in care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea Oltchim, el spunand ca, in caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativa de subminare a economiei nationale.

In aceeasi seara, premierul declara ca Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie in cazul unor reprezentanti ai PDL in ceea ce priveste afaceri derulate la Oltchim si alte societati de stat, precizand ca acesta ar fi motivul reactiei lui Adriean Videanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Stenograme din ședința PNL. Liberalii vor să dea vina pe PSD pentru OUG care permite traseismul politic: "Nu se poate altfel, fir-ar a dracului să fie"
Stenograme din ședința PNL. Liberalii vor să dea vina pe PSD pentru OUG care permite traseismul politic: "Nu se poate altfel, fir-ar a dracului să fie"
Ședință tensionată la PNL după ce proiectul care ar da cale liberă traseismului politic a fost pus în transparență decizională de Ministerul Afacerilor Interne. OUG privește comasarea...
Tezaurul României furat de Rusia, pe agenda Parlamentului European: "În stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă"
Tezaurul României furat de Rusia, pe agenda Parlamentului European: "În stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă"
Parlamentul European va dezbate în premieră problema Tezaurului Românesc sechestrat la Moscova. Eurodeputaţii vor vota în luna martie o rezoluţie prin care solicită Federaţiei Ruse să...
#Adriean Videanu privatizare Oltchim, #Adriean Videanu plangere penala Victor Ponta , #PDL