Videanu despre Ponta: Un om rau nu poate face bine Romaniei

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 13:08
2596 citiri
Videanu despre Ponta: Un om rau nu poate face bine Romaniei
Foto: Arhiva

Coordonatorul campaniei electorale a ARD, Adriean Videanu, il acuza pe Victor Ponta de iresponsabilitate, dupa ce a sustinut exercitarea dreptului de veto la Consiliul European de la Bruxelles.

"Responsabilitatea politica inseamna sa ai argumente si sa poti sa negociezi pentru interesul national. Iresponsabilitate, de de alta parte, inseamna sa te apuci sa ameninti oficialii europeni si Consiliul European", a precizat Videanu intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ARD.

Potrivit democrat-liberalului, "Victor Ponta ameninta pe toata lumea", incepand cu liderii europeni, pana la propriul popor, adversarii politici si primarii adversarilor politici.

"Concluzia noastra este ca un om rau nu poate sa aduca bine pentru poporul sau", a mentionat Videanu.

Colegul sau de partid, Cristian Preda, s-a referit la declaratiile premierului, care a apreciat ca "este in interesul Romaniei" faptul ca liderii europeni nu au ajuns la un acord in privinta bugetului UE pentru 2014-2020.

"Credem, dimpotriva, ca e foarte rau ca nu s-a ajuns la un consens. Un acord era in interesul Romaniei, la fel cum este in interesul Romaniei adoptarea unui buget national pentru 2013, buget pe care Victor Ponta il ignora.

Salutam ca rezultate bune ale negocerilor de la Consiliul European in primul si in primul rand cresterea neta a nivelului platilor pentru agricultorii romani. E un rezultat absolut pozitiv care va face ca nivelul paltitilor directe sa ajunga, in 2016, la circa 190-200 de euro pe hectar, e aproape o dublare fata de prezent", a declarat Cristian Preda.

Acesta a mentionat ca "e pacat ca nu s-a ajuns la un acord", subliniind ca bugetul european reprezinta 1% din PIB-ul tarilor europene.

In calitatea sa de parlamentar european, Cristian Preda a asigurat ca nu va vota un buget care sa defavorizeze Romania, desi "pozitia Parlamentului nostru e mai degraba orientata in aceasta directie".

Summit-ul Consiliului European, dedicat bugetului multianual al Uniunii Europene, s-a incheiat vineri dupa-amiaza, fara a se ajunge la un acord.

Liderii UE nu au reusit sa ajunga la nicio intelegere, Marea Britanie, Germania, Olanda si Suedia sustinand ca trebuie sa existe reduceri bugetare mult mai insemnate decat cele prezentante in proiectul presedintelui UE, Herman Van Rompuy.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Videanu Ponta ameninta iresponsabil, #Videanu Ponta om rau, #Consiliul European veto Ponta , #PDL