Videanu, despre stabilirea candidatilor si obiectivul PDL Bucuresti la alegeri

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 18:26

   

Videanu, despre stabilirea candidatilor si obiectivul PDL Bucuresti la alegeri
Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, infirma zvonurile conform carora filiala ar fi reorganizata. In plus, acesta a explicat pentru Ziare.com cum se pregatesc democrat-liberalii bucuresteni de alegerile parlamentare care vor avea loc in 9 decembrie.

"Nu se discuta absolut deloc despre reorganizarea filialei PDL Bucuresti. Vreau sa dezmint total aceasta informatie. Singura analiza pe care o fac este cea care priveste structura de militanti a PDL, care, conform statutului, trebuie sa cuprinda un minim de 15 militanti pe organizatiile din sectiile de vot.

Intram intr-o campanie electorala. Dupa cum stiti, PDL se mobilizeaza foarte tare in campanii si fara o structura de baza a militantilor e greu sa faci acest lucru. Singura mea preocupare o reprezinta baza partidului. Nu am discutat despre reorganizare si nici nu avem ca obiectiv acest lucru", a declarat Adriean Videanu pentru Ziare.com.

Intrebat daca nu cumva rezultatele slabe obtinute de PDL Bucuresti la alegerile locale si la referendum ar fi trebuit sa conduca totusi la o reorganizare a filialei, Adriean Videanu a raspuns: "Acest lucru poti sa il faci in momentul in care ai un ciclu politic de 4 ani in fata".

"In momentul de fata, noi mai avem doua luni de zile pana incepe campania electorala si o atitudine de restructurare nu cred ca este solutia cea mai inteligenta pe care o putem adopta. Sigur, acolo unde lucrurile poate nu raspund asteptarilor la nivelul pregatirii logistice a partidului se pot face si schimbari. Dar asta nu este in spiritul unei restructurari a organizatiei de Bucuresti, sub nicio forma", a subliniat acesta inca o data.

Iar daca reorganizarea nu este o solutie inteligenta, contactul direct al militantilor PDL cu alegatorii ramane cea mai buna varianta, in opinia sa.

"Solutia este ceea ce PDL a facut incepand cu anul 2001 si i-a adus mult succes: responsabilitati pentru fiecare militant la nivelul sectiei de vot. In primul rand pregatita structura, mesajul pe care il transmitem cetatenilor si pe urma contactul din usa in usa al militantilor cu cetatenii.

Este mult mai important contactul direct decat cel prin intermediul mass-media. Prin intermediul acesteia poti sa ai o strategie pe care vrei sa o transmiti, dar legat de mesaj, trebuie sa se mearga din om in om, iar acest lucru nu se poate face decat prin militantism, cu obiective clare, care se vor transmite fiecarei organizatii de sector, si va fi cuantificat in voturi. Cu alte cuvinte, obiectivul pe care partidul si-l va stabili procentual va fi cuantificat in voturi pe fiecare sectie de vot", ne-a explicat Adriean Videanu.

Cand si cum vor fi stabiliti candidatii PDL in Bucuresti

Presedintele interimar al PDL Bucuresti a mai declarat ca inca nu au fost stabiliti candidatii partidului in colegiile Capitalei, pentru Senat si Camera Deputatilor, dar procesul este in desfasurare.

"Avem si cercetari sociologice in teren in momentul de fata. Vrem ca latura subiectiva sa nu fie dominanta, evident se intampla si acest lucru, vrem ca deciziile noastre sa fie cat mai obiective cu putinta, pe baza cercetarilor", a adaugat el.

Ca si la USL, parlamentarii democrat-liberali vor avea intaietate in stabilirea candidaturilor.

"In principiu da, si la noi se respecta acest lucru. In PDL, presedinti de colegii sunt parlamentarii in functie, fie ca sunt deputati sau senatori, si bineinteles ca au prima optiune. Nu este insa singurul criteriu. Daca parlamentarul respectiv nu raspunde exigentelor locuitorilor din colegiul respectiv, in urma cercetarilor pe care le facem, nu inseamna ca nu intervenim sa facem niste modificari acolo", a precizat Videanu.

In ceea ce priveste modul de colaborare cu partenerii din Alianta Romania Dreapta, Adriean Videanu a explicat ca intreaga campanie a PDL Bucuresti se va subordona campaniei nationale, chiar daca vor exista "particularitati" specifice unui municipiu ca Bucurestiul.

Obiectivul PDL Bucuresti la alegerile parlamentar din aceasta toamna nu a fost inca stabilit. "In momentul de fata nu as putea sa va dau exact cifra, dar va fi un obiectiv de peste 27% in Bucuresti", ne-a declarat Adriean Videanu, exprimandu-si convingerea ca obiectivul propus va fi atins.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3105 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Cristiann80
rank 5
Cu actuala formula PDL va pierde rusinos la iarna. Unde-s "greii"?
"Obiectivul pdl Bucuresti la alegerile parlamentar din aceasta toamna .... fi un obiectiv de peste 27%"

Ok, obiectivul este stabilit, dar dupa cum misca in prezent actuala echipa a PDL-ului nu v-a atinge acest prag propus. Fara "greii" partidului nu ve-ti face nimic. Cu Sulfina -a pierdut rusinos la locale, cu R. Turcan si Vass niste amatoare pur si simplu, zau de eu mai cred in acest partid!
amenam
rank 5
Ce-ai patit,
sa nu te mai recunosc!!! Unde sint osanalele,odele in cinstea PDL??!!
sarbu
rank 2
@ Cristiann80, Esti Udrea in persoana ?
Vezi aceasta este una din greselile PDL:iesirea la rampa a Elenei Udrea nu face bine partidului si nici presedintiei- Daca ar avea putina frica de Dumnezeu Udrea ar face 2-3 pasi in spate si ar sta pitita cativa ani pana uita lumea de ea si de imensele sume tocate din buget si fonduri structurale-
Ghilotina
rank 5
mai , voi nu va mai saturati de minciuni ?
antenarilor !

A fost o declaratie prudenta a Dlui Videanu .
Cam inteleg eu de ce .
marius12345
rank 2
PDL
Nu se discuta despre reorganizarea filialie in pdl...Mai sunt 2 luni pana la campanie iar dupa cum stim Pdl-ul s a mobilizat intotdeauna in campanii restructurarea nu este o idee buna..Avem oamenii capabili,oameni de baza,oameni pregatiti care au stabilitul obiectivul acesta fiind peste 27%..
eueueu
rank 3
or sa se ridice ei si din cenusa !!
daca raman in formula asta vor pierde si la iarna din pacate , trebuie sa se gandeasca si sa schimbe oamenii care au pierdut teren la locale cu altii mai competenti , este pacat , pdl este un partid de dreapta , bun , trebuie sa se ridice asa cum a facut de fiecare data !
chitchit
rank 1
penalii
Pana nu de mult Videanu si penalii din Rosiori de Vede erau considerati de catre mr. Ponta cei mai mari hoti din tara,acum sa asternut tacere si parfumatul gay de Videanu a iesit din nou la rampa...primii daci au aparut in Rosiori si dupa aia au migrat catre Africa...
bogdan4153
rank 2
Pinocchio a iesit la rampa!
"Intram intr-o campanie electorala. Dupa cum stiti, PDL se mobilizeaza foarte tare in campanii si fara o structura de baza a militantilor e greu sa faci acest lucru."

Tziganul a vrut de fapt sa zica: "fara o structura de baza a MILITARILOR e greu sa faci acest lucru".

Pai, nu?
STS si SIE ... stiee!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor