Videanu: Guvernul Ungureanu avea resursele pentru cresterea cu 15% a salariilor

Marti, 15 Mai 2012, ora 15:50
3063 citiri
Videanu: Guvernul Ungureanu avea resursele pentru cresterea cu 15% a salariilor

Democrat-liberalul, Adriean Videanu a declarat marti ca guvernul Ungureanu avea resursele sa reintregeasca salariile cu 15%, masura mai corecta pentru ca ducea la cresterea consumului intern.

"Dupa cum stiti, Guvernul Ungureanu avea resursele pentru o crestere cu acel procent de 15% pentru reintregirea salariilor. O masura corecta din punct de vedere economic pentru ca ducea la cresterea consumului intern, una din putinele resurse de crestere economica in aceasta perioada", a spus el.

Pedelistul a adaugat ca era o masura corecta pentru cei carora li s-au taiat salariile. "Era o masura corecta moral pentru cei care au dus greul acestei crize, celor care li s-au taiat salariile", a sustinut Videanu.

"Sigur, Guvernul Ponta face ceea ce crede. Din punctul nostru de vedere, nu stiu care sunt deciziile, nu stiu unde vrea sa mute resursele, dar Guvernul Ungureanu avea resursele bugetare de reintregire a salariilor de la 1 iunie", a mai spus Adriean Videanu intrebat de jurnalisti ce impact crede ca va avea cresterea salariilor bugetarilor cu 8%.

Cum s-ar putea reduce CAS

Videanu a mai afirmat ca cei din PDL sunt dispusi sa puna la dispozitia actualului guvern calculele facute de ei, explicand ca daca cei din USL vor vrea sa reduca contributiile sociale acest lucru este posibil numai cu cresterea salariului minim la 820 de lei.

"Vreau sa raman in nota pe care am spus-o ca vrem sa facem un alt gen de politica din opozitie si vom pune la dispozitia guvernului, daca este interesat, calculele facute de noi. Daca vor sa reduca contributiile sociale ele pot fi facute cu 3,4 puncte procentuale, dar corelat cu cresterea salariului minim la 820 de lei si care este o masura cu efect zero pe bugetul consolidat", a spus el.

Videanu a adaugat ca aceasta masura nu strica echilibrul bugetar al Romaniei. "Nu strica echilibrul bugetar al Romaniei. Noi am prezentat demult aceasta varianta si daca guvernul este interesat putem sa ii punem la dispozitie toate calculele noastre. Dar acest lucru nu se poate face decat in tandem pentru ca nu poti strica echilibrul bugetar al aceste tari", a sustinut pedelistul.

"Cresterea salariului minim la 820 de lei largeste baza de impozitare, diminuezi si parte din economia la gri din Romania, dar acest lucru iti da posiblitatea sa reduci si contributiile sociale, dar cota de reducere este de 3,4 si nu de 5 puncte procentuale. Inca o data vreau sa va explic. De ce sa mentii un salariu minim scazut cand tu constientizezi faptul ca acel salariu este folosit ca un element de evaziune fiscala? Cu cat maresc pragul salariului minim cu atat reduc evaziunea fiscala. Din punctul meu de vedere este o masura de deblocare a economiei. Cresti salariul minim, reduci contributiile sociale", a explicat Videanu.

Democrat-liberalul a mai spus ca PDL si-a propus sa faca acest gen de politica, de a pune la dispozitie documente guvernuluii USL, pentru ca este nevoie de solidaritate in aceasta perioada dificila.

"Vreau sa va mai spun ca PDL si-a propus sa faca alt gen de politica: nu o sa injuram pe nimeni, nu o sa atacam pe nimeni pentru ca noi constientizam gravitatea inca a momentului economic pe care intreaga Europa il traverseaza in aceasta perioada. Am facut toate aceste declaratii pentru ca este nevoie de o solidaritate in aceasta perioada dificila", a conchis Adriean Videanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Videanu crestere salarii Ungureanu, #Videanu salarii scadere CAS , #PDL