Videanu: PDL ia 30% daca romanii nu ies la vot

Joi, 29 Martie 2012, ora 21:38
4137 citiri
Videanu: PDL ia 30% daca romanii nu ies la vot

Partidul Democrat Liberal poate obtine aproape 30% la viitoarele alegeri electorale daca prezenta la vot s-ar cifra in jurul valorii de 40%, sustine Adriean Videanu.

Fostul ministru al Economiei nu crede ca romanii vor iesi la vot intr-un procent foarte mare din cel putin doua motive: dezamagirea fata de PDL si lipsa unei alternative in Opozitie.

"Pot sa va spun ca am facut niste simulari si daca prezenta la vot va fi intre 38 si 40%, atunci PDL ia intre 26 si 30% (...) Eu cred ca nu vor veni foarte multi la vot. Opozitia nu reprezinta o alternativa viabila, iar putera a dezamagit in urma adoptarii masurilor dure de austeritate", a declarat Videanu la B1 TV.

In acceptiunea lui Videanu, foarte multi dintre romanii care s-au dus in "zona nehotaratilor" sunt din "cei care ar fi votat PDL".

In acelasi context, Videanu a recunoscut totusi ca PDL are o problema reala de mobilizare, atat in ceea ce priveste electoratul militant, cat si in zona negocierilor cu lideri locali ai PNL nemultumiti de impartirea candidaturilor in USL.

"Eu am zis mereu ca istoria ne-a demonstrat ca au fost armate de 10.000 oameni care au invins armate de 100.000 de oameni, daca au fost suficient de bine mobilizate. Daca se mobilizeaza militantii partidului, PDL ia 30%", a adaugat Videanu.

Acesta a sustine ca mobilizarea militantilor de partid se poate realiza doar daca "structura de conducere a campaniei isi va intra mult mai activ in rol".

Videanu s-a aratat dezamagit de faptul ca actuala conducere a partidului a luat prea putine decizii de strategie politica.

"Eu n-am vazut foarte multe decizii de strategie politica care sa-l puna in dispozitiv pe militantul PDL (...) Eu cred ca ceea ce ii trebuie PDL este sa intre in dispozitiv de maine, sa stabileasca strategia, sa stabileasca obiectivul", a completat fostul ministru.

Democrat-liberalul a recunscut faptul ca liderii partidului nu reusesc sa fructifice intentiile de migratie dinspre PNL, unde exista multi lideri locali nemultumiti de alianta cu PSD.

"Cand USL a pus in comuna x un candidat de la PSD, ce credeti ca face liderul PNL din comuna respectiva? Va spun eu, negociaza cu PDL. Din pacate, nu reusim sa valorificam acest fapt", a conchis Videanu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Adriean Videanu, #sondaje PDL, #prezenta la vot slaba, #mobilizare militant PDL , #PDL