Videanu: Ponta este vinovat moral de sinuciderea procurorului Panait

Marti, 26 Martie 2013, ora 15:19
8117 citiri
Videanu: Ponta este vinovat moral de sinuciderea procurorului Panait
Foto: Arhiva

Presedintele PDL Bucuresti, Adriean Videanu, l-a acuzat, marti, pe premierul Victor Ponta ca este "vinovat moral" de moartea procurorului Cristian Panait. Acesta s-a sinucis in aprilie 2002, in urma unui scandal in care a fost implicat si Adrian Nastase.

"Ponta este o rusine pentru toti procurorii de buna credinta din aceasta tara, el mai are de dat explicatii in legatura cu procurorul Panait. Dar va veni vremea, am mai spus-o si o s-o mai spun. O sa dea explicatii legat de sinuciderea procurorului Panait", a declarat Videanu intr-o conferinta de presa.

"Stie ca este vinovat moral de acest lucru. Stie foarte bine acest lucru, cum stiu si altii", a subliniat liderul PDL.

Declaratiile lui Videanu au fost facute in contextul scandalului Hidroelectrica, in care Victor Ponta a acuzat ca fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a prejudiciat societatea cu sute de milioane de euro.

Procurorul Cristian Panait s-a sinucis pe 10 aprilie 2002, la varsta de 29 de ani. El ancheta un presupus caz de coruptie in care era implicat un alt procuror, Alexandru Lele, caruia intentiona sa-i dispuna neinceperea urmarii penale.

Lele a dispus arestarea lui Adrian Tarau, fiul unui important sponsor al PSD la alegerile din 2000. Adrian Nastase, premier la acea vreme, a intervenit spunand ca "nu crede in arestarile de vineri seara". Tarau a fost eliberat si a fugit in SUA, in timp ce Lele a fost acuzat apoi de fapte de coruptie.

Se presupune ca procurorul Panait s-a sinucis dupa ce sefii sai, Ilie Piciorus si Ovidius Paun, au infirmat ordonanta de scoatere de sub urmarire penala a lui Lele.

#Adriean Videanu Ponta procurorul Panait, #Videanu Ponta procuror, #Videanu procurorul Panait , #PDL