Videanu: Ponta si USL distrug "pas cu pas" economia nationala

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 14:32
2952 citiri
Videanu: Ponta si USL distrug "pas cu pas" economia nationala
Foto: Arhiva

Coordonatorul de campanie al ARD, Adriean Videanu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca evolutia macroeconomica dupa sapte luni de guvernare Ponta este "absolut dezastruoasa", Victor Ponta si USL distrugand "pas cu pas" economia nationala.

"Din pacate, evolutia macroeconomica dupa sapte luni de guvernare Ponta este una absolut dezastruoasa pentru Romania. Victor Ponta si USL distrug pas cu pas economia romaneasca. Am putea spune, practic, ca daca nu am fi avut Guvern timp de sapte luni, situatia din Romania ar fi fost mai buna decat cea cu Guvernul Ponta si cu deciziile proaste luate de Guvernul Ponta - taierea investitiilor la rectificarea bugetara, blocarea fondurilor europene, socul produs in economie prin intrarea in insolventa a Hidroelectrica, inchiderea Oltchim, dar si fuga investitorilor straini", a sustinut Videanu.

Potrivit afirmatiilor sale, Victor Ponta "i-a furat" fiecarui roman, in medie, lunar, peste 100 lei "din portofel".

"Revenirea salariilor bugetarilor, anuntata de Guvernul Boc si de Guvernul Ungureanu, nu numai ca este mancata de inflatie si de cresterea produselor de baza, dar aceasta majorare, incepand cu 1 decembrie, pentru a acoperi toate aceste cresteri, ar fi trebuit sa fie minim 9,6% fata de 7,4%. Domnule Ponta, le-ati furat romanilor mai mult decat le-ati dat pe un document semnat de Guvernul Boc", a sustinut democrat-liberalul.

El a mai declarat ca, dupa cum arata evolutia economica a Romaniei "nu mai e important cine guverneaza, ci daca Romania mai poate fi guvernata dupa 9 decembrie, fiindca este posibila izolarea Romaniei in UE si acesta este obiectivul USL, urmat apoi de scoaterea Romaniei din UE".

"Indicatorii macroeconomici erau pe plus la plecarea lui Ungureanu"

"Evolutia indicatorilor macroeconomici, mai 2012 comparativ cu mai 2011, care coincid cu plecarea lui Mihai Razvan Ungureanu din Guvern, si indicatorii, la numai cateva luni, septembrie 2012, comparativ cu 2011, ne arata ca indicatorii principali, in mai totul era pe plus (...) La distanta de numai patru luni, toti indicatorii sunt pe minus", a spus Videanu.

In opinia sa, toate acestea vor aduce intrarea Romaniei in recesiune, iar anul 2012 se va inchide pe minus - intre 0,5% si aproape 1%.

Pe de alta parte, Videanu a facut un apel la liderii USL pentru a participa la dezbateri privind gasirea unor solutii pentru relansarea economiei romanesti.

"Lipsa unui dialog pentru solutiile economice pe care partidele le propun pentru Romania ne face sa ne indreptam catre o dezbatere cu mediul de afaceri, societatea civila, sindicatele. Reiteram invitatia USL-ului de a participa la dezbateri pe solutiile economie pentru Romania. Facem apel la mediul academic, la mediul universitar sa genereze si dansii voluntari dezbateri fiindca, deja, lucrurile devin extrem, extrem de ingrijoratoare", a mai spus Videanu.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Adriean Videanu USL economie, #Videanu Ponta distrugere economie , #PDL