Videanu: Sa nu credeti ca PD-L isi va schimba fundamental statutul

Luni, 01 Februarie 2010, ora 11:57
2205 citiri
Videanu: Sa nu credeti ca PD-L isi va schimba fundamental statutul
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat luni, inainte de inceperea sedintei Comisiei de Statut a partidului, ca nu vor exista modificari majore, insa vor fi discutate toate probelemele propuse de democrat-liberali.

"Parerea mea este ca asa cum este el (stautul PD-L, n.red), in momentul de fata, in proportie de peste 90%, asigura functionarea in conditii perfecte. Sunt anumite corectii care se pot aduce, dar sa nu credeti ca PD-L isi va schimba fundamental statutul. (...) PD-L este un partid care a castigat alegrile, nu este un partid care a pierdut alegerile, asa cum este PSD-ul, asa cum este PNL-ul", a spus Adriean Videanu.

El a adaugat ca, asa cum prevede actualul statut, liderii din teritoriu au o putere de decizie mare, singura modificare care s-ar putea aduce fiind o intrunire lunara cu Colegiul Director, nu trimestriala, asa cum este acum.

"Teritoriul are o decizie foarte importanta in interiorul partidului. Colegiul director are o decizie totala legat de functionarea statutului... Poate intalnirea mai rapida a Colegiului director, poate nu trimestrial, ci lunar ar fi mai bine...", a mai spus Videanu.

Cat despre componenta Biroului Permanent, liderul PD-L spune ca "este suficient de supla" si ca nu ar trebui marit numarul membrilor.

"Biroul Permanent are 29 de membri, este suficient de suplu pentru o conducere executiva, foare importante sunt deciziile si rapiditatea cu care le pui in practica", a mai aratat vicepresedintele PD-L.

In ceea ce priveste schimbarea siglei partidului, Videanu a spus ca "e o tema de discutie, hai sa reflectam!".

Comisia de statut a PD-L are prima sedinta

Anastase: Propunerile nastrujnice pentru sigla pot aduce voturi

Vicepresedintele PD-L Roberta Anastase a spus ca "propunerile nastrujnice" ale anumitor colegi de partid referitoare la noua sigla a democrat-liberalilor nu trebuie luate in deradere, pentru ca ele se pot dovedi aducatoare de voturi.

"Nastrujnice pot sa ti se para orice idei si sa se demonstreze la final ca sunt idei care aduc voturi. De aceea trebuie sa folosim instrumentele care sunt cele mai sigure", a declarat Anastase.

Referitor la micsorarea numarului membrilor Biroului Permanent sau chiar si largirea sa, presedintele deputatilor sustine ca PD-L "isi poate permite orice fel de variante tinand cont ca suntem un partid mare".

In ceea ce priveste modificarea siglei, Anastase este de parere ca orice astfel de schimbare ar trebui testata sociologic. Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, in urma unei astfel de cercetari se poate demonstra ca actuala sigla a partidului este de fapt cea mai buna.

Si secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a spus ca nu e cazul de o schimbare majora a statutului sau a conducerii, pentru ca PD-L "nu este intr-o situatie de criza".

"Un Congres National ar putea sa aiba loc la sfarsitul lunii iunie. [...]Noi nu suntem intr-o situatie de criza", a punctat Blaga.

Comisia de Statut a PD-L s-a reunit luni in prima sedinta de cand a fost infiintata. Rolul Comisiei este acela de a centraliza toate propunerile de modernizare si reformare a PD-L. Din Comisia de Statut fac parte 23 de membri ai conducerii centrale, parlamentari si europarlamentari.

Citește și:
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Deputatul PSD Daniel Ghiță promovează o nouă teorie a conspirației după ce a dat de înțeles că pesta porcină ar fi apărut în România înaintea sărbătorilor pentru a-i determina pe...
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut luni, 28 noiembrie, precizări în legătură cu majorarea alocațiilor. Recent, Guvernul a anunțat că, la începutul lui 2023, alocațiile vor fi...
Comentarii
Poza LIBERALUL
LIBERALUL
rank 5
Poza Orlanda
Orlanda
rank 3
PDL cu siguranta va merge pe aceeasi politica democratica si a transparentei deciziilor!