Adriean Videanu a aruncat cu bani si posturi in ultimile luni de mandat

Miercuri, 16 Iulie 2008, ora 11:48
2807 citiri
Adriean Videanu a aruncat cu bani si posturi in ultimile luni de mandat

Inainte de a pleca de la Primaria Capitalei, Adriean Videanu a fost extrem de generos cu partidul si unii angajati, impartind peste 70 de noi locuri de munca si recompensandu-si angajatii fideli cu salarii de merit si avansari.

Timp de doua luni, Adriean Videanu a semnat cate 28 de dispozitii pe zi. Prin aceste documente, el a schimbat componenta vechilor comisii, a infiintat unele noi de angajare sau de solutionare a contestatiilor, a numit personal pe functii publice sau a acordat mariri de salarii.

In total au fost facute 70 de noi angajari, 45 de functionari au fost avansati, beneficiind de majorari salariale, iar zeci de angajati au fost recompensati cu salarii de merit, anunta Gandul.

Numele acestora este tinut la secret, ele nefiind trecute nici macar in dispozitiile lui Videanu. Singurele mentiuni facute in documentele semnate de fostul primar sunt ca " persoanele din anexa beneficiaza de un salariu majorat cu 75%".

Pe 24 aprilie, Videanu a semnat pentru infiintarea a noua comisii, angajarea sau numirea a zece persoane, avansarea a trei functionari si acordarea unui salariu de merit. Angajarile s-au facut pe posturi de referent, pompier, consilier, expert, inspector de specialitate sau sef birou.

Noii functionari sunt in proportie de 90% femei, iar majoritatea angajarilor s-au facut la directiile controlate de membrii declarati ai PD-L-ului.

Pana si directorul de la Resurse Umane, Geta Dragoi, a ajuns la Primaria Capitalei direct de la Organizatia PD a sectorului 4. Ea face parte din 14 comisii de angajare, fiind recompensata lunar cu aproape 100 de milioane de lei vechi. Acum, noul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi nevoit sa colaboreze cu angajatii lui Videanu, fideli PD-L-ului.

Chiar daca o parte din greii portocalii din Primaria Capitalei au inceput sa demisioneze sau vor fi demisi de Sorin Oprescu, in spatele lor raman proaspat angajatii platiti mai bine decat in sectorul privat.

Nici una din cele 347 de dispozitii de primar general, semnate de Adriean Videanu in perioada 17.04.2008-10.06.2008, nu se regaseste pe site-ul municipalitatii, cu toate ca ele au fost transmise la Directia de Sisteme Informatice.

Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Relația cu...
#salariu, #bani, #Adriean Videanu, #mandat, #posturi, #dispozitii , #stiri Adriean Videanu