Adriean Videanu: In 2010 iesim din criza

Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 23:59
1791 citiri
Adriean Videanu: In 2010 iesim din criza
Foto: antena 3

Adriean Videanu, ministru interimar al Economiei si Sanatatii, prim vicepresedinte PD-L, a declarat duminica seara ca Romania va iesi din criza financiara in 2010.

Videanu a declarat la Antena 3 ca lucurile se vor imbunatati si ca in 2010 Romania va iesi din criza financiara, asa cum fac si celelalte tari.

Declaratia lui Videanu a venit imediat dupa ce europarlamentarul Ioan Mircea Pascu a spus, in aceeasi emisiune, ca singurul program aticriza este imprumutul obtinut si ca "celelate tari stau sa iasa din criza".

Vicepresedintel PD-L spune ca Romania nu se afla intr-o situatie particulara, ci ca intreaga lume nu merge intr-o directie buna.

Situatia Romaniei incepe sa se imbunateasca pentru tari precum Germania, Franta, Italia si Spania isi revin. "Faceti o analiza calitativa. Peste 80% din aceasta prabusire este datorita pierderii pietelor externe. Romania a fost dependenta de pietele externe. Economia Romaniei a fost afectata. De exemplu, Polonia este inca pe plus tocmai datorita faptului ca exporturile au fost foarte mici si economia nu a fost afectata. Cum isi revin Germania, Franta, Italia, Spania, care sunt piete ale Romaniei, si economia Romaniei va creste", a spus Videanu.

In ceea ce priveste numarul somerilor din Romania, Videanu nu este ingrijorat de acesta, afirmand ca "este o realitatea a acestei crize. Romania este inca mult sub pragul european al somajului", a spus acesta.

Dorind sa arate ca Romania este pe drumul cel bun, Videanu a dat exemplu programului "Prima Casa".

"Prima Casa incepe sa produca efecte, dupa ce initial s-a blocat intr-un aspect birocratic. Functioneaza in momentul de fata foarte bine. Au inceput sa apara primele tranzactii imobiliare importante. Pana in momentul de fata nu se mai facusera tranzactii imobiliare importante. Instrumentele sofisticate bancare sunt cele care au dus la criza", a spus Videanu.

In cadrul emisiunii, Videanu a negat informatie potrivit careia are o avere de 250.000.000 de milioane de euro.

"Daca imi dati 25 de milioane de euro, va vand toate societatile mele. Nu stiu daca sunt cel mai bogat politician din PD-L", a spus Videanu.

Intrebat daca crede ca Traian Basescu va castiga alegerile prezidentiale, Adriean Videanu a raspuns "Categoric", mentionand ca nu va castiga cu rezultat mare, dar va castiga.

A.G.

Eveniment Quarterly Report

Ajutor financiar pentru pensionari. Românii cu pensii până în 3.000 de lei vor primi în octombrie a două tranșă de bani de la Guvern
Ajutor financiar pentru pensionari. Românii cu pensii până în 3.000 de lei vor primi în octombrie a două tranșă de bani de la Guvern
În luna octombrie 2023, pensionarii urmează să primească bani în plus, iar sumele vor fi acordate prin casele de pensii. Aceste sume în plus se acordă în conformitate cu Ordonanța de...
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind măsurile fiscale. Salariul minim pe economie se majorează
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind măsurile fiscale. Salariul minim pe economie se majorează
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a anunţat că Executivul a aprobat, luni, proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii...
#Videanu Romania iesire criza, #vicepresedinte PD L Videanu, #Videanu ministru Economie , #stiri Adriean Videanu