Adriean Videanu: In 2010 iesim din criza

Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 23:59
1752 citiri
Adriean Videanu: In 2010 iesim din criza

Adriean Videanu, ministru interimar al Economiei si Sanatatii, prim vicepresedinte PD-L, a declarat duminica seara ca Romania va iesi din criza financiara in 2010.

Videanu a declarat la Antena 3 ca lucurile se vor imbunatati si ca in 2010 Romania va iesi din criza financiara, asa cum fac si celelalte tari.

Declaratia lui Videanu a venit imediat dupa ce europarlamentarul Ioan Mircea Pascu a spus, in aceeasi emisiune, ca singurul program aticriza este imprumutul obtinut si ca "celelate tari stau sa iasa din criza".

Vicepresedintel PD-L spune ca Romania nu se afla intr-o situatie particulara, ci ca intreaga lume nu merge intr-o directie buna.

Situatia Romaniei incepe sa se imbunateasca pentru tari precum Germania, Franta, Italia si Spania isi revin. "Faceti o analiza calitativa. Peste 80% din aceasta prabusire este datorita pierderii pietelor externe. Romania a fost dependenta de pietele externe. Economia Romaniei a fost afectata. De exemplu, Polonia este inca pe plus tocmai datorita faptului ca exporturile au fost foarte mici si economia nu a fost afectata. Cum isi revin Germania, Franta, Italia, Spania, care sunt piete ale Romaniei, si economia Romaniei va creste", a spus Videanu.

In ceea ce priveste numarul somerilor din Romania, Videanu nu este ingrijorat de acesta, afirmand ca "este o realitatea a acestei crize. Romania este inca mult sub pragul european al somajului", a spus acesta.

Dorind sa arate ca Romania este pe drumul cel bun, Videanu a dat exemplu programului "Prima Casa".

"Prima Casa incepe sa produca efecte, dupa ce initial s-a blocat intr-un aspect birocratic. Functioneaza in momentul de fata foarte bine. Au inceput sa apara primele tranzactii imobiliare importante. Pana in momentul de fata nu se mai facusera tranzactii imobiliare importante. Instrumentele sofisticate bancare sunt cele care au dus la criza", a spus Videanu.

In cadrul emisiunii, Videanu a negat informatie potrivit careia are o avere de 250.000.000 de milioane de euro.

"Daca imi dati 25 de milioane de euro, va vand toate societatile mele. Nu stiu daca sunt cel mai bogat politician din PD-L", a spus Videanu.

Intrebat daca crede ca Traian Basescu va castiga alegerile prezidentiale, Adriean Videanu a raspuns "Categoric", mentionand ca nu va castiga cu rezultat mare, dar va castiga.

A.G.

Citeste si:
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...
Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban
Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit marți, 24 mai, despre un posibil pol de dreapta alături de Dacian Cioloş și USR. Întrebat dacă negociază cu Dacian Cioloş...