Adriean Videanu minte cu sens unic

Miercuri, 12 Decembrie 2007, ora 13:44
2383 citiri
Adriean Videanu minte cu sens unic

Primarul Adriean Videanu s-a grabit sa-l contraatace pe colegul sau de la Sectorul 1, Andrei Chiliman, care anunta recent instituirea de sensuri unice pe strazile cartierelor Baneasa, Aviatiei, Ion Mihalache si Bucurestii Noi. Primarul General a anuntat intr-o conferinta de presa sustinuta marti ca: "la nivelul Administratiei Strazilor numai in anul 2007 au fost introduse sensuri unice pe 70 de strazi" (declaratia aici). Videanu a invitat presa si bucurestenii sa consulte site-ul PMB pentru a vedea lista cu strazile care au sens unic, din 2007.

Pe site-ul Primariei Generale, am gasit un PDF cu numele a 70 de artere, avizate deja in diverse luni ale acestui an pentru instituirea sensului unic.

Ziare.com a constatat ca numeroase artere indicate in document nu au inca sens unic, ceea ce contrazice afirmatia edilului sef ("au fost introduse sensuri unice"), dar am observat si greseli sau avizari care lasa semne de intrebare privind corectitudinea informatiilor publicate.

- Circulatia din "strazile fierbinti ale Capitalei", dirijata de un soft (VIDEO)

- Mai multe strazi cu sens unic in Bucuresti

Spre exemplu, este avizat sensul unic pe Aviatorilor, in directia Piata Victoriei, in conditiile in care exista deja sens unic pe Kiseleff spre aceeasi piata. Sau sens unic pe Calea Grivitei, fara alte indicatii. In conditiile in care pe Calea Grivitei, intre Chibrit si Basarab, se va construi in 2008 inca o banda pe sens, e putin probabil ca pe toata lungimea arterei sa fie instituit sens unic.

Ultimul exemplu, flagrant: sens unic pe Nicolae Caramfil, in conditiile in care se va putea circula pe directia contrara fie prin Pipera, fie pe Centura, deci cu ocol de zeci de kilometri.

Am sunat la serviciul de relatii cu presa al Primariei si am aflat ca datele indicate in pdf pentru fiecare artera sunt strict cele de avizare si ca sensurile unice sunt in curs de implementare! Despre problemele ridicate de Ziare.com, nicio explicatie pentru moment. Am trimis un e-mail si asteptam clarificari pe care vi le vom oferi imediat ce primim raspuns.

Concluzia: Primarul Videanu face din nou o afirmatie fara acoperire in teren!

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...