Bugetul Ministerului Economiei, avizat de comisia parlamentara

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 13:04
1648 citiri
Bugetul Ministerului Economiei, avizat de comisia parlamentara

Bugetul Ministerului Economiei a primit, miercuri, avizul din partea comisiei economice din Parlament.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, si-a exprimat in fata comisiei dorinta ca marile companii sa isi gaseasca surse proprii de finantare si sa nu se mai sprijine pe subventiile venite din partea statului.

"Fiecare trebuie sa gaseasca surse proprii de finantare. Altfel nici bugetul Statelor Unite nu va ajunge pentru aceste subventii. Trebuie ca banii sa ramana pentru domenii precum educatie sau sanatate. Sectorul economic trebuie sa creeze resurse si nu sa faca cheltuieli", a declarat Videanu, la iesirea de la audieri.

Ministrul Economiei a declarat ca in acest mandat va lupta contra subventiilor de orice natura, caci doar asa marile companii vor lupta ca sa creeze profit si sa aduca un beneficiu la bugetul de stat.

"Sunt impotriva subvntiilor de orice natura. Avem insa cateva programe. Compania Nationala a Huilei isi va termina subventiile, de aceea, daca nu constituim cele doua companii nationale energetice, din 2011, CNH nu mai are sanse de supravietuire.

Subventiile vor fi eliminate pe rand. La CNH in 2010, uraniul si apa grea sunt inca in programul nuclear, Romarm-ul s-ar putea termina in acest an", sustine ministrul, care exlude acordarea de subventii pana in 2013 asa cum se arata in programul de guvernare.

Videanu si-a expirmat si dorinta de a realiza parteneriatul cu Gazprom pentru stocarea si inmagazinarea gazelor in Romania.

In ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, ministrul este de parere ca este o sansa pe care Romania nu trebuie sa o piarda.

"Cei care se opun trebuei sa analizeze acest lucru si isi vor da seama ca este sansa acestui sector. Romania trebuie sa isi valorizeze toate resursele non-energetice. Trebuie sa valorificam resursele minerale. Vom gasi impreuna cu domnul ministru Borbely o solutie de mijloc", a completat Videanu.

Citeste si:
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
inistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze...
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...