Cinci turnuri de ramas bun de la Adriean Videanu

Joi, 29 Mai 2008, ora 09:09
2417 citiri
Cinci turnuri de ramas bun de la Adriean Videanu

Pentru a nu mai exista niciun dubiu ca mandatul lui Adriean Videanu a fost mandatul turnurilor, miercuri, la ultima sedinta a Comisiei tehnice de urbanism dinainte de alegeri, au venit la aprobare cinci cladiri, fiecare de cate 30 de etaje.

Primul turn de pe ordinea de zi, cu 27 de etaje, este pozitionat pe bulevardul Ionescu Sisesti, intr-o zona in care acum nu sunt decat vile cu cel mult doua etaje, si unde pana de curand era doar un drum de tara, informeaza Gandul.

Al doilea turn prezentat la comisie se afla la Piata Muncii, la intersectia cu Bulevardul Basarabia, langa o Biserica. In urma cu un an, cand s-a prezentat proiectul pentru reabilitarea pasajului Muncii si construirea unui parcaj subteran in zona a fost bagat la pachet si acest turn pentru a trece mai repede. Investitorii nu au avut atunci sorti de izbanda, comisia excluzand turnul din proiectul de interes public.

Al treilea turn are nu mai putin de 30 de etaje si se afla la intersectia strada Nerva Traian cu Mircea Voda. Majoritatea membrilor comisiei au fost de acord cu aceasta propunere, desi in jur sunt doar blocuri cu 10 etaje. Terenul pe care urmeaza sa se faca turnul nu apartine in totalitate investitorului, ci este domeniu public.

Al patrulea turn se afla la intersectia bulevardului Gheorghe Sincai cu Calea Vacaresti si pastreaza trendul de 28 de etaje. Ultimul se afla pe malul Dambovitei, in locul fostei fabrici de piele Dambovita. Acesta are o inaltime de 110 metri, adica circa 28 de etaje.

Viorel Hurduc, presedintele Comisiei de urbanism, a declarat ca incurajeaza ultimele trei turnuri, deoarece acestea vor constitui un "pol urban", toate aflandu-se in apropiere de Dambovita.

Si Adrian Bold, arhitectul-sef al orasului, a adus argumente favorabile celor trei constructii. "Ce se intampla aici consolideaza centrul orasului si va atrage investitori in partea de Sud a Capitalei", a explicat acesta.

Videanu acuzat

Pe de alta parte, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, il acuza pe Adriean Videanu, ca a concesionat in mod ilegal firmei Millennium Building terenul pentru construirea cladirii Cathedral Plaza, scrie Jurnalul National.

Chiliman a declarat ca acest teren apartinea Bisericii Reformate Calvine. Primarul Sectorului 1 a aratat miercuri ca primarul general a incheiat in decembrie 2005 un contract de concesiune cu societatea Millennium Building Development SRL, linga Catedrala "Sfintul Iosif".

Cei 116 mp faceau insa parte dintr-un teren in suprafata de 469,98 mp, care este in proprietatea Bisericii Reformate Calvine din 1996. Actul judecatoresc arata ca Biserica Reformata Calvina este proprietara acestei suprafete.

"Aceasta suprafata de teren a fost intabulata in anul 2000 la Oficiul de Cadastru al Municipiului Bucuresti de catre Bi-serica Reformata Calvina, din verifi-ca-rile pe care le-am facut azi (miercuri - n.r.) neexistind vreo modificare in Cartea Funciara", a declarat Andrei Chiliman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#Bucuresti, #Videanu, #autorizatii, #blocuri, #turnuri , #stiri Adriean Videanu