Ziare.com

Ecluza Herastrau, inaugurata dupa 70 de ani de la construire

de Adriana Toma
Vineri, 07 Septembrie 2007, ora 13:06

   

Ecluza Herastrau, inaugurata dupa 70 de ani de la construire
Ecluza Herastrau a fost inaugurata, vineri, dupa 70 de ani de la construire, si a costat aproape un milion de euro. Ecluza a fost realizata de Firma DIMAR SRL, eveniment la care edilul general al Capitalei, Adriean Videanu, nu a fost prezent, potrivit Mediafax.

Ecluza Lacului Herastrau, construita intre 1933-1939, era nefunctionala, astfel ca autoritatile au aprobat, in 2006, inceperea lucrarilor de reparare si dare in folosinta a acesteia.

Lucrarile de reabilitare au fost terminate in luna august, dupa care au inceput lucrarile tehnice, ce au durat inca o luna.

Ecluza va avea doua functii, cea de agrement si de golire suplimentara a lacului catre Lacul Floreasca atunci cand va ploua abundent. Lacul Herastrau poate pune in pericol cartierele din vecinatatea sa.

Potrivit lui Virgil Carstea, desi ecluza Herastrau este de zece ori mai mica decat cea de la Portile de Fier, este la fel de complexa, astfel ca anul viitor vor putea tranzita zece vapoare intre Herastrau si Floreasca.

Durata unei curse dus-intors este de aproape o ora si costa cinci lei, vaporul parcurgand opt kilometri, urmand ca pe viitor distanta unei curse sa se mareasca, la fel si pretul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2224 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Comunicat al USR privind centenarul său

Uniunea Scriitorilor din Romania va sărbători joi 24 aprilie 2008 Centenarul Societătii Scriitorilor Romani, precursoare a Uniunii Scriitorilor de astăzi. La sediul USR din Calea Victoriei nr. 115, va avea loc un simpozion festiv moderat de Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii la care vor participa ca invitati de onoare Presedintele Romaniei, domnul Traian Băsescu, Premierul Romaniei, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, membri ai Guvernului Romaniei, personalităti ale vietii publice.
Felix Ilie
Seful Departamentului de Comunicare Gold Press Media

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor