Seful cimitirelor, un preot, numit de Videanu director la Ministerul Economiei

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 07:58
6738 citiri
Seful cimitirelor, un preot, numit de Videanu director la Ministerul Economiei
Foto: Cotidianul

Fostul sef al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Viorel Popa, a fost numit de Adriean Videanu director adjunct la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, din cadrul Ministerului Economiei.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie(OPSPI) administreaza societatile din energie si industrie la care statul este actionar, cum ar fi Petrom, Transgaz, Romgaz, Electrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica.

Popa a fost numit, la sfarsitul lunii august 2009, "asistent consilier" la Cabinetul ministrului Videanu, ulterior fiind promovat de seful sau. Reprezentantii ministerului sustin ca numirea a fost facuta pe criterii strict profesionale.

Popa a ajuns prin concurs director adjunct la Administratia Cimitirelor in 2005 si a plecat in 2008, dupa ce Sorin Oprescu a ajuns primar general al Bucurestiului, iar el nu a reusit sa castige la concurs functia de director general.

In realitatea insa, Popa este, exact cum ii spune si numele, un preot, de numele lui fiind legate mai multe scandaluri privind deturnari de fonduri la parohie in Spania, potrivit Jurnalul National.

Conform ultimei sale declaratii de avere, postata pe site-ul Ministerului Economiei in februarie, Popa nu are nicio firma, dar are venituri de 35.000 de lei si 9.000 de euro pentru tot anul 2008, patru terenuri, cinci case, bijuterii in valoare de 10.000 de euro si obiecte de arta si de cult de 20.000 de euro.

In decembrie 2008, el a mai vandut si un apartament pentru 92.000 de euro, iar anul trecut a deschis un depozit la o banca, unde tine 70.000 de euro.

Potrivit zvonurilor, Viorel Popa este impreuna cu Florentina Constantinescu, directoarea generala a Directiei de Achizitii Publice din minister, motiv pentru care angajatii il acuza pe ministrul Videanu ca si-a adus cunostintele la minister.

Numirea lui Popa ca adjunct la OPSPI vine la o saptamana dupa ce Adriean Videanu a anuntat planul Ministerului Economiei de a vinde pachete minoritare din companiile energetice, pentru a infiinta Fondul Roman de Investitii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#seful cimitirelor director minister, #Ministerul Economiei, #numire director Viorel Popa , #stiri Adriean Videanu
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Ce aveti cu el???? E cea mai buna alegere!!!! AVETI IMPRESIA CA MAI E CEVA VIU IN ECONOMIA NOASTRA???