Sute de apartamente noi din mandatul Videanu sunt neocupate

Marti, 15 Iulie 2008, ora 16:03
6321 citiri
Sute de apartamente noi din mandatul Videanu sunt neocupate

Sute de apartamente de lux cumparate de Primaria Capitalei, in mandatul Videanu, stau neocupate de luni de zile, desi cererile de locuinte de la primarie sunt de ordinul zecilor de mii.

Pe lista celor care au nevoie de o casa sunt inclusiv cei evacuati din locuintele nationalizate.

Fostul primar general al Capitalei a vrut sa lase repartitiile pe mana lui Liviu Negoita, de la sectorul 3. Subordonatii acestuia refuza insa sa semneze vreun act de repartitie, spunand ca ar face o ilegalitate, informeaza Gardianul.

In ansamblul de blocuri "Rubin Stein", din zona "Doi Cocosi", pe soseaua Bucuresti-Targoviste, Primaria Capitalei detine 133 de apartamente de toate dimensiunile, inclusiv duplexuri ce masoara 140 de metri patrati. Aici ar urma sa stea persoanele evacuate din centrul istoric. In sase luni, in blocurile municipalitatii s-au mutat numai cateva persoane, unii devenind deja proprietari. Au cumparat respectivele locuinte la jumatate din pretul de pe piata libera, cu aproximativ 1.000 de euro per metru patrat construit.

Autoritatile sustin insa ca nu au vandut din locuintele sociale si ca apartamentele care apartin dezvoltatorului si se vand la liber sunt amestecate cu ale municipalitatii, desi la momentul lansarii proiectului blocurile au fost anuntate ca fiind delimitate strict de cele ale fratilor Murad.

Dosit pe o straduta aflata la margine de Bucuresti, in zona Giulesti, ansamblul "Lemon Garden" contine 156 de apartamente cumparate de municipalitate, in care ar trebui sa se mute expropriati, evacuati si cazuri sociale, cum au precizat oficiali din Primaria Capitalei.

Deocamdata nu s-a mutat insa nimeni. Pretul oficial platit de Primaria Capitalei a fost de 16.869.080 de euro fara TVA. Apartamentele masoara intre 60 (doua camere) si 100 de metri patrati (trei camere), fiecare cu un living.

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, sustine ca are peste 1.000 de oameni evacuati din locuinte nationalizate si ca nu pricepe de ce repartitiile se dau pe baza de cumetrie, relatia nas-fin dintre Adriean Videanu si Liviu Negoita, primarul de la sectorul 3.

Argumentul celor din primaria condusa de finul lui Videanu, la sectorul 3, este ca evacuarea si restaurarea centrului istoric ar fi un proiect-pilot, admis prin doua hotarari de Consiliu General, si ca au 192 de chiriasi si 111 evacuati din casele nationalizate pe care ar trebui sa ii cazeze in locuintele sociale de lux din sectorul 1.

Ar mai trebui spus ca proiectele "Rubin Stein" si "Lemon Garden" au bagat in conturile fratilor Murad aproximativ 40 de milioane de euro si ca municipalitatea cheltuieste sume serioase doar pentru intretinerea locuintelor si paza respectivelor blocuri.

Citeste si:
Care este preţul mediu de vânzare pentru apartamentele disponibile la nivel naţional. Majorările cu care debutează noul an
Care este preţul mediu de vânzare pentru apartamentele disponibile la nivel naţional. Majorările cu care debutează noul an
La începutul anului 2022, prețul mediu solicitat pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel național se situează la 1.593 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 2,7%...
Fabrica de falsuri academice de pe internetul românesc. Cât costă o licență livrată în zece zile: "Am primit 20% reducere și nota 10"
Fabrica de falsuri academice de pe internetul românesc. Cât costă o licență livrată în zece zile: "Am primit 20% reducere și nota 10"
În România poți cumpăra cu ușurință o lucrare de licență, masterat sau doctorat, din diverse surse disponibile pe internet. Unele site-uri de profil au dezvoltat call-center pentru...