Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Videanu, despre profesoara in greva foamei din Caracal: Nu va exista responsabilitate politica in cazul unui final tragic

Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 09:43
4743 citiri
Videanu, despre profesoara in greva foamei din Caracal: Nu va exista responsabilitate politica in cazul unui final tragic

Daca profesoara din Caracal care este in greva foamei de 42 de zile in semn de protest fata de nivelul salarizarii din invatamant moare, nu se va pune problema unei responsabilitati politice, sustine prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu.

Liderul principalului partid de guvernamant vede in gestul femeii ceva indreptatit, dar sustine ca motivele care au stat la baza protestului trebuie tratate si intelese in mod realist, informeaza Gandul.

"Nicio raspundere (n.r. in cazul unii sfarsit tragic), responsabilitatea politica eu nu o vad in aceasta zona, pentru ca, asa cum v-am mai spus, cu totii ne dorim ca salariile in sectorul public si in special in zona educatiei sa creasca, dar acestea sunt resursele pe care statul le are. Si chiar daca ar mai intra o mie de cadre didactice in greva foamei, nu se va schimba nimic", sustine Videanu.

Acesta a mai adaugat ca autoritatile trebuie sa acorde totusi o minima atentie cetatenilor care se simt nemultumiti si nedreptatiti, laudand gestul ministrului Funeriu care i-a daruit grevistei un bonsai.

"Haideti sa tratam totusi realist lucrurile, suntem oameni si trebuie sa intelegem anumite aspecte. Daca avea un drept, sa spun, care era conferit de lege si care ramanea valabil in actul normativ respectiv, sigur ca persoana respectiva era indreptatita sa faca demersul pe care l-ati prezentat dumneavoastra. Dar in momentul de fata, in mod realist vazand ca nu sunt resursele necesare in bugetul consolidat al statului si nu se poate pune in aplicare acest lucru, sigur, orice om de buna credinta in mod normal ar trebui sa inteleaga acest lucru. Este foarte bine ca se discuta si eu as trata cu multa responsabilitate acest lucru, evident orice om care se simte nemultumit si nedreptatit trebuie sa beneficieze din parte autoritatilor cel putin de o atentie", a completat Videanu.

Cristina Irina Anghel, in varsta de 51 ani, invatatoare la Scoala nr. 2 din Caracal, a fost transferata de la Spitalul Municipal din localitate la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Profesor Doctor N. Paulescu" din Capitala, intrucat starea sa de sanatate se agravase.

Cristina Anghel a fost dusa, la sfarsitul lunii septembrie, la Spitalul Municipal din Caracal, dupa ce i s-a facut rau din cauza ca de peste o luna de zile refuza hrana. In tot acest timp, invatatoarea a fost supravegheata de cadrele medicale de la Ambulanta Caracal. Femeia sustinea la internarea in unitatea medicala din Caracal ca isi va continua forma de protest pana cand se va renunta la aplicarea actului normativ privind diminuarile de salariu din sistemul bugetar.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Adriean Videanu, #resposabilitate politica, #invatatoare greva foamei Caracal , #stiri Adriean Videanu