Videanu, gata sa-i ofere lui Mugur Ciuvica cele 24% de actiuni in Equity SA

Luni, 07 Martie 2011, ora 20:16
2505 citiri
Videanu, gata sa-i ofere lui Mugur Ciuvica cele 24% de actiuni in Equity SA

Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu este pregatit sa-i cedeze lui Mugur Ciuvica participatiunea minoritara, de 24%, in societatea pe actiuni Equity SA, impotriva careia s-a declansat procedura executarii silite pentru datorii de 556.000 lei la stat.

Intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, ca urmare a unei emisiuni intitulate "PD-L-isti cu datorii la stat", in care se prezenta datoria companiei ca fiind a sa, Videanu a tinut sa sublinieze ca nu cunoaste situatia societatii Equity, intrucat este actionar minoritar.

"Credeam ca ma intrebati de compania mea. Legat de Equity nu cunosc situatia, dar compania mea nu are si nu a avut niciodata datorii. Legat de Equity, eu am o participatiune minora, statul trebuie sa-si faca datoria indiferent cine e actionar", a spus Videanu, subliniind ca firma la care este actionar majoritar, TitanMar, nu are si nu a avut niciodata datorii la stat.

"Va rog sa radiati numele meu de pe ecran, altfel trebuie sa va dau in judecata...cred ca nu stiti cum functioneaza mediul de afaceri in aceasta tara, nu am absolut nicio responsabilitate...stimata doamna, luati Legea 31 si cititi-o, sa vedeti cum functioneaza o societate... Nu cunoasteti legea", s-a aparat Videanu, cand a fost intrebat despre responsabilitatea unui actionar minoritar.

Mai mult, Adriean Videanu s-a oferit sa ii cedeze lui Mugur Ciuvica cele 24% din Equity, insa Ciuvica a replicat: "Nu ma intereseaza afacerile dumneavoastra".

Ulterior, Videanu a revenit cu un telefon in care a explicat ca tocmai a vorbit cu seful Equity, care i-a confirmat ca aceasta societate nu are nicio datorie la stat.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a intervenit si el in emisiune, pentru a explica faptul ca informatiile din Site-ul ANAf nu au fost citite cum trebuie, si, spre exemplu, firma Equity nu are o datorie de 56.000 de lei, ci de 500 de lei.

"Nu aveti cunostintele elementare de obligatii fiscale", a inceput Blejnar, continuand cu explicatia: "Acolo unde scrie obligatii constituite - este vorba despre cifra aceea care se inregistreaza in contabilitate prin creditarea conturilor de datorii. Spre exemplu, obligatii constituite - 556.000. Obligatii datorate - suma de 500 lei - datorita stingerii pe cont unic".

Si Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a intrat telefonic in direct la televiziunea de stiri pentru a explica ce actiuni are - dupa ce a fost acuzata ca Telrom Invest, la care detine actiuni, are datorii de 760.000 de lei la bugetul de stat.

"De-abia acum ati spus ca societatea la care eu detin un cupon si repet- un cupon- inregistreaza datorii la stat. Sunt persoana fizica. Va rog sa modificati pe ecran ce afisati in acest moment, este vorba de o societate care inregistreaza datorii, este o societate la care milioane de romani au cupoane. Veti vedea in toate declaratiile mele de avere ca este vorba de un cupon, ca fiecare roman", a explicat Anastase.

In ceea ce-l priveste pe pedelistul Cezar Preda, acuzat ca firma sa are datorii de 95.000 de lei la stat, acesta a subliniat ca "societatea in care sunt actionar impreuna cu sotia nu numai ca n-are datorii dar are profit, este la zi cu platile la stat".

Investigatiile facute in direct de Realitatea Tv au relevat ca exista mai multe firme cu acelasi nume pe site-ul ANAF, printre care si firma lui Cezar Preda, asa ca este foarte posibil ca acesta sa spuna adevarul.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#videanu firma datorii, #anastase firma datorii, #firma datorii stat , #stiri Adriean Videanu