Videanu il da in judecata pe Dan Voiculescu

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 22:53
2948 citiri
Videanu il da in judecata pe Dan Voiculescu
Foto:1235.ro

Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, il va da in judecata pe presedintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, pentru ca acesta l-ar fi acuzat ca si-ar fi insusit niste comisioane din achizitia de autobuze, pe vremea cand conducea destinele Bucurestiului.

"E o aberatie, fie si numai pentru faptul ca nu primarul general s-a ocupat de acea achizitie, ci RATB, in urma unei licitatii organizate de Consiliul General. Pe de alta parte, pot sa va spun nu numai ca nu au existat suspiciuni vizavi de licitatia respectiva, dar exista o scrisoare de la firma Iveco, a doua clasata la licitatie, care a multumit si apreciat - desi a pierdut - felul cum s-a derulat procedura, in spiritul transparen?ei si al corectitudinii", a spus Videanu pentru Innpolitics.

Videanu a adaugat ca a facut apel la ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si procurorului general al Romaniei, Laudra Codruta Kovesi, sa faca apel la procuratura americana pentru a se dovedi neimplicarea sa in afacere.

"Pe baza acestor documente de la parchetul american, care vor releva ca nu a existat nicio suspiciune vizavi de contractul cu Daimler, il voi actiona in judecata, la momentul respectiv, pe domnul Dan Voiculescu si la fel vor face si membrii conducerii RATB de la momentul cind s-a efectuat tranzactia" mai spune fostul primar general.

Anul trecut, in vara, vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, a cerut Ministerului Justitiei si procurorului general sa solicite procuraturii americane date despre afacerea Daimler, el afirmind ca detine un raspuns de la Gary G. Grindler, Procuror General Adjunct al SUA, si coordonator al anchetei in cazul Daimler, prin care acesta i-ar fi comunicat ca SUA detin informatii legate de acest subiect, care pot fi oferite Romaniei.

#Videanu judecata Voiculescu, #Videanu Voiculescu scandal Daimler , #stiri Adriean Videanu