Videanu nu poate accesa fonduri UE (Video)

Luni, 10 Mai 2010, ora 22:49
1970 citiri
Videanu nu poate accesa fonduri UE (Video)

Comisarul pentru Dezvoltare Regionala, Johaness Hahn, i-a transmis lui Adriean Videanu, raspunzand scrisorii acestuia din urma, ca in principiu nu poate combina calitatea de ministru cu cea de proprietar al unei firme care sa acceseze fonduri europene.

"Comisarul Hahn a raspuns ministrului Videanu. I-a spus, in principiu, ca cele doua nu se pot combina. Dar nu este vorba despre situatia particulara a domnului Videanu, ci vizeaza pe oricine ar fi intr-o astfel de situatie", au afirmat, luni, surse citate de agentia Mediafax.

Ministrul Economiei, Adrian Videanu, i-a transmis, la 22 aprilie, comisarului european pentru Dezvoltare Regionala, Johaness Hahn, o scrisoare prin care ii cere opinia privind accesarea de fonduri europene de catre firma Marmosim, pe care o detine.

In textul scrisorii ministrul Videanu admitea indirect ca este in conflict de interese, potrivit legislatiei romane, care stipuleaza ca functia de membru al Guvernului este incompatibila, printre altele, cu "calitatea de membru al unui grup de interes economic".

Scrisoarea a fost trimisa de Videanu in calitate de ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si purta antetul Guvernului Romaniei.

#Videanu scrisoare fonduri UE Marmosim , #stiri Adriean Videanu
Comentarii
Poza Jerome
Jerome
rank 5
Atunci banii o sa-i ceara Pogea, doar e administrator la Videanu.