Videanu, obligat de instanta sa returneze 5 milioane de lei Primariei Bucuresti

Vineri, 29 Mai 2009, ora 17:40
2267 citiri
Videanu, obligat de instanta sa returneze 5 milioane de lei Primariei Bucuresti

Tribunalul Bucuresti l-a obligat pe Adriean Videanu, fost primar general al Capitalei, alaturi de functionari publici din Primarie, sa inapoieze in jur de 5 milioane de lei, ca urmare a sesizarii Curtii de Conturi depuse in instanta.

Decizia a fost luata dupa ce Camera de Conturi Bucuresti a descoperit, la Primaria Capitalei, nereguli in derularea procedurii de achizitie a proiectarii si executiei lucrarilor privind investitiile in stadionul "Lia Manoliu" , dar si in ceea ce priveste bordurile. De altfel, intreg raportul controlorilor a fost trimis la DNA.

Astfel, potrivit Camerei de Conturi, a fost declarata, in cazul Stadionului "Lia Manoliu", castigatoare o oferta inacceptabila si neconforma, pentru ca pretul ofertat depaseste valoarea fondurilor alocate cu aceasta destinatie, iar durata totala pentru proiectare si executie o depaseste pe aceea aprobata prin hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 2006.

Totodata, parametrii tehnici rezultati din proiectul tehnic intocmit de ofertantul castigator al licitatiei sunt mai mici cu 28-59% decat cei aprobati in studiul de fezabilitate prin hotararea de consiliu amintita mai sus, dar suma platita este chiar mai mare decat cea stabilita initial.

Membrii Comisiei de evaluare a ofertelor au desemnat drept castigatoare oferta alternativa apartinand Asocierii Max-Bogl-Astaldi, al carei pret de aproape 120 de milioane de euro depasea valoarea fondurilor ce puteau fi disponibilizate legal pentru realizarea contractului de achizitie publica.

Oferta mai era neconforma, pentru ca durata de executie prevazuta depasea cu 20 de luni perioada stabilita pentru executia proiectarii si lucrarilor necesare realizarii obiectivului de investitii.

Potrivit Curtii de Conturi, nereguli au fost si cu afacerea cu bordurile de la nivelul Capitalei. Printre principalele societati care au furnizat borduri Primariei Bucuresti se afla si firma actualului primar general, Adrian Videanu. Este vorba de Titan Mar SA, cu o valoare a bordurilor decontate de 1.342.047 lei noi.

Controlorii financiari ai Camerei de Conturi Bucuresti au mai descoperit nereguli asemanatoare si in procedura de achizitie publica a lucrarilor pentru "Modernizare strazi cu linii de tramvai - 9 obiective", in sensul majorarii nejustificate a angajamentelor legale ale institutiei si, implicit, a resurselor bugetare consumate in scopul achitarii situatiilor de cheltuieli prezentate la decontare de executanti.

Videanu va ataca sentinta Tribunalului Bucuresti

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, va ataca sentinta civila pronuntata de Tribunalul Bucuresti, se arata vineri printr-un comunicat Ministerul Economiei.

"In legatura cu informatiile aparute in presa, referitoare la sentinta civila pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a 9-a pentru un proces aflat pe rol din timpul mandatului de Primar General al Capitalei al domnului Adriean Videanu, Biroul de Presa al Ministerului Economiei face urmatoarele precizari:

Sentinta respectiva nu este una irevocabila, ea putand fi atacata, cu recurs, in termen de 15 zile de la comunicare la Curtea de Apel; ministrul Adriean Videanu nu a fost informat in legatura cu aceasta; ministrul Adriean Videanu va ataca aceasta sentinta in momentul comunicarii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Adrian Videanu, #decizie instanta, #Primaria Bucuresti , #stiri Adriean Videanu
Comentarii