Ziare.com

Videanu respinge acuzatiile privind licitatia "trucata"

Duminica, 19 August 2007, ora 19:11

   

Videanu respinge acuzatiile privind licitatia "trucata"
Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a respins acuzatiile lui Marian Vanghelie, potrivit carora ar fi concesionat un teren dintr-o zona centrala a orasului la un pret sub nivelul pietei unei firme apartinand sotului Elenei Udrea si a spus ca licitatia a respectat legea, anunta NewsIn.

In replica la acuzatiile primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, care l-a acuzat pe Videanu ca a organizat o "licitatie trucata" pentru concesionarea unui teren din zona Polizu la un pret sub nivelul pietei unei firme apartinand lui Dorin Cocos, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti informeaza ca terenul a fost adjudecat pentru o redeventa de 35 de mii de euro, iar licitatia a fost una cu strigare.

Videanu a declarat ca nu doreste sa intre in dispute publice cu primarul sectorului 5, dar ca ii ofera acestuia "posibilitatea sa probeze in instanta toate acuzele" aduse.

Comunicatul primarului general mai informeaza ca "procedura de licitatie a respectat intocmai prevederile legale, inclusiv cele legate de transparenta, anunturile fiind publicate in Monitorul Oficial, in doua ziare centrale si pe site-ul institutiei".

Mai mult de jumatate din terenul concesionat este folosit in interes public, fiind construite, pe cheltuiala concesionarului, cai de acces care fac legatura intre principalele artere din zona.

"Precizam ca legislatia in materie de concesiune contine o prevedere conform careia se permite atribuirea terenului fara licitatie pentru extinderea proprietatii.

Avand in vedere ca acest teren se invecina pe doua laturi cu proprietatea "Euro Hotels", el putea fi atribuit fara licitatie, dar primarul general a solicitat concesionarea prin licitatie publica.

Concesiunea terenurilor in Capitala se realizeaza prin hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

In cazul despre care facem vorbire, concesiunea s-a aprobat prin votul a doua treimi din consilierii generali, inclusiv ai PSD", mai precizeaza comunicatul de la Primaria Capitalei.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a acuzat, duminica, autoritatile locale bucurestene, de organizarea unei "licitatii trucate" prin care societatea "Euro Hotels", detinuta de sotul Elenei Udrea, Dorin Cocos, a cesionat un teren in strada Polizu, la o valoare cu mult sub pretul pietei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1249 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

de ce nu ma mira?

de ce nu ma mira ceea ce se intampla la nivelul primariei generale?
din moment ce din decalogul domnului videanu nu s-a infaptuit nimik...va aduceti aminte...centura capitalei..zona dintre biblioteca nationala...etc...ce s-a facut? frectie la piciorele bucurestenilor...
un alt partid prezidential cu oamnei care aduna fonduri pentru buzunarele lor...
dar cu bucurestiul ce faceti? aveti vreo strategie? ...nu aveti nimik...o sa plecam prin alte parti, sau o sa mai pierdem alti 4 ani cu un primar salb si fara vrere de a face mai mult decat propria-i foame....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor