Videanu revine: E situatie, nu stare de urgenta

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 15:43
2351 citiri
Videanu revine: E situatie, nu stare de urgenta
Foto: Evz

Adriean Videanu a revenit cu precizari referitoare la starea de urgenta, spunand ca s-a referit, de fapt, la "situatia de urgenta".

Potrivit prevederilor legale, situatiile de urgenta sunt definite ca situatii imprevizibile care pot conduce, la nivel national, la dezechilibre intre cererea si oferta de gaze naturale de pe piata interna.

Acestea sunt determinate de cel putin una dintre mai multe conditii, printre care diminuarea majora a aprovizionarii cu mai mult de 20% a cantitatilor de gaze naturale importate, diminuarea majora a aprovizionarii cu mai mult de 20% a cantitatilor de gaze naturale din productia interna sau aparitia unor temperaturi extrem de joase.

Ministrul a anuntat, la inceputul zilei, "stare de urgenta" ca urmare a sistarii importului de gaze din Rusia. Oficialul a anuntat ca s-a declarat stare de urgenta astfel incat operatorul sistemului national de transport al gazelor sa poata functiona in conditii optime.

In timpul declaratiei de presa, Videanu a spus ca Romania poate rezista fara a primi gaz din partea Rusiei intre 60 si 80 de zile, in functie de temperaturi. "Nici un roman nu va avea de suferit in ceea ce priveste consumul casnic sau asigurarea agentului termic," a adaugat Videanu.

Potrivit ministrului, Romania are rezerve de gaz de 2,18 miliarde de metri cubi si un consum zilnic de 59,7 milioane de metri cubi.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
Consiliul Permanent al UDMR a stabilit, vineri, candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Pe primele trei locuri, considerate eligibile, se află actualii europarlamentari ai...
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...
#Adriean Videanu, #gaz Rusia, #criza gazelor naturale, #stare de urgenta , #stiri Adriean Videanu