Videanu spune ca ar putea avea o discutie cu PNL despre guvernare

Duminica, 10 Ianuarie 2010, ora 23:15
2139 citiri
Videanu spune ca ar putea avea o discutie cu PNL despre guvernare

Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat duminica seara ca democrat-liberalii sunt preocupati de actul de guvernare, dar ca, in conditiile in care PNL isi revizuieste atitudinea si ar dori intrarea in Guvern, pot discuta acest aspect, fara a initia insa o astfel de propunere.

Videanu a fost intrebat, intr-o emisiune a Realitatea TV, despre intentia vicepresedintelui PNL Relu Fenechiu de a le scrie premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu pe tema unei eventuale oferte concrete de intrare la guvernare a liberalilor.

"Oferta noastra a fost foarte sincera, chiar ne-am dorit o guvernare de dreapta. Avem toata disponibilitatea de a discuta in continuare pentru gasirea unei formule", a raspuns Adriean Videanu, amintind de discutiile purtate de delegatiile PD-L si PNL inainte de formarea Cabinetului Boc, cand democrat-liberalii au spus ca prima lor optiune este un Guvern de dreapta cu liberalii.

Intrebat daca PD-L va merge din nou cu o propunere catre PNL, Videanu a raspuns negativ.

"Noi ne ocupam de actul de guvernare in momentul de fata. Daca PNL isi revizuieste punctul de vedere intr-o forma sau alta, putem discuta", a spus Videanu.

Prim-vicepresedintele PD-L a mai spus ca se astepta la o alta reactie din partea liderului liberal Crin Antonescu la anuntatul demers al lui Relu Fenechiu. "Eu ma asteptam din partea dlui presedinte Antonescu sa trateze mult mai serios acest subiect decat acest stil pamfletar. Exista o anumita stare de spirit in PNL", a spus Videanu.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat duminica, referindu-se la intentia liberalului Relu Fenechiu de a le scrie premierului si presedintelui in legatura cu o posibila oferta la guvernare, ca "probabil" incearca sa convinga si alti membri PNL ca nu e vina partidului ca nu se afla la guvernare.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...
Comentarii
SpiritCivic
rank 5
LOTO 6/49: Vrabia malai viseaza si portocalii discutii cu PNL. Singuri se dau de gol ca nu se simt in stare sa guverneze in formula actuala si Incearca sa atraga PNL... PNL RAMANE FARA ELECTORAT DACA SE APROPIE DE GUVERNARE ALATURI DE PD-L.