Videanu, "uns" cu un teren la Snagov pentru Catedrala Neamului?

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 22:48
9886 citiri
Videanu, "uns" cu un teren la Snagov pentru Catedrala Neamului?
Foto: Cotidianul

Adriean Videanu a incheiat o afacere foarte avantajoasa pana si cu Biserica. Videanu a obtinut un teren de vis, in concesiune pe 99 de ani, pentru care plateste ... 101 euro pe an.

Terenul este pe malul lacului Snagov, are 1.200 de metri patrati (suprafata construibila), iar fostul primar nu a pierdut timpul si si-a si ridicat o vila de dimensiunile unui mausoleu (foto). La schimb, se pare ca a dat avizul pentru construirea Catedralei Neamului.

"Pe langa cazul privitor la schimbul Parcului Bordei cu Satul Francez, devenit dosar la DNA si ramas in nemiscare, pe langa problemele avute cu Curtea de Conturi si cu instantele romanesti pentru cumpararea unui teren, Adriean Videanu mai are un scandal si cu Sfantul Petru. In cer, ministrul Economiei e trecut pe lista celor care au tradus biserica", scriu jurnalistii de la

Cotidianul

Astfel, Adriean Videanu a platit Parohiei Ciofliceni, pe 99 de ani, doar 11.000 de euro (44.000 de lei) pentru terenul de pe malul lacului Snagov. Suma a fost achitata pe loc si a fost o afacere foarte profitabila pentru fostul primar si familia acestuia, avand in vedere ca 100 de euro dai pentru inchirierea unei garsoniere. In plus, se pare ca Adriean Videanu ar mai fi platit circa 150.000 de dolari pentru ca fostul titular al celor 10.000 de metri sa dispara din joc, mai scriu jurnalistii de la Cotidianul.

Interesant este ca afacerea actualului ministru al Economiei nu este parafata numai cu preotul din Ciofliceni, ci are si aprobarea Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, Arhiepiscopia Bucurestilor. Ceea ce arata ca mai-marii Mitropoliei din Muntenia si Dobrogea stiau de faptul ca Adriean Videanu prelua in concesiune minunatul teren.

La acel moment, Adriean Videanu era primarul Bucurestilor de mai bine de un an. "Si fetele bisericesti de la Mitropolie stiau si ele de ce nu-i cer mai mult. Aveau nevoie de sprijinul sau la obtinerea aprobarilor necesare amplasarii Catedralei Mantuirii Neamului", mai sustin jurnalistii de la Cotidianul.

Si, se pare ca socoteala lui Videanu si a inaltilor prelati a functionat perfect. In ianuarie 2006, Adriean Videanu a inaintat dosarul pentru avize la Primaria Comunei Snagov. In 23 ianuarie 2006, Videanu Adriean si Videanu Miorita au primit certificatul de urbanism pentru "Locuinta portar P, locuinta S+P+E+M, utilitati, aparare de mal, amenajare drum de servitute, constructii provizorii: garaj de barca".

Cateva luni mai tarziu, in 7 aprilie 2006, presa a publicat referiri la sedinta Consiliului General al Capitalei din data de 6 aprilie: "Consilierii au aprobat ieri PUZ-ul terenului pe care va fi construita Catedrala Mantuirii Neamului". "Va multumim ca ne ajutati sa ridicam o constructie de insemnatate aparte pentru Ortodoxie", spunea atunci Vincentiu Ploiesteanu.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Videanu afacere biserica, #Videanu teren casa Snagov, #videanu aviz Catedrala Neamului , #stiri Adriean Videanu