Videanu, "uns" cu un teren la Snagov pentru Catedrala Neamului?

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 22:48
10548 citiri
Videanu, "uns" cu un teren la Snagov pentru Catedrala Neamului?
Foto: Cotidianul

Adriean Videanu a incheiat o afacere foarte avantajoasa pana si cu Biserica. Videanu a obtinut un teren de vis, in concesiune pe 99 de ani, pentru care plateste ... 101 euro pe an.

Terenul este pe malul lacului Snagov, are 1.200 de metri patrati (suprafata construibila), iar fostul primar nu a pierdut timpul si si-a si ridicat o vila de dimensiunile unui mausoleu (foto). La schimb, se pare ca a dat avizul pentru construirea Catedralei Neamului.

"Pe langa cazul privitor la schimbul Parcului Bordei cu Satul Francez, devenit dosar la DNA si ramas in nemiscare, pe langa problemele avute cu Curtea de Conturi si cu instantele romanesti pentru cumpararea unui teren, Adriean Videanu mai are un scandal si cu Sfantul Petru. In cer, ministrul Economiei e trecut pe lista celor care au tradus biserica", scriu jurnalistii de la

Cotidianul

Astfel, Adriean Videanu a platit Parohiei Ciofliceni, pe 99 de ani, doar 11.000 de euro (44.000 de lei) pentru terenul de pe malul lacului Snagov. Suma a fost achitata pe loc si a fost o afacere foarte profitabila pentru fostul primar si familia acestuia, avand in vedere ca 100 de euro dai pentru inchirierea unei garsoniere. In plus, se pare ca Adriean Videanu ar mai fi platit circa 150.000 de dolari pentru ca fostul titular al celor 10.000 de metri sa dispara din joc, mai scriu jurnalistii de la Cotidianul.

Interesant este ca afacerea actualului ministru al Economiei nu este parafata numai cu preotul din Ciofliceni, ci are si aprobarea Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, Arhiepiscopia Bucurestilor. Ceea ce arata ca mai-marii Mitropoliei din Muntenia si Dobrogea stiau de faptul ca Adriean Videanu prelua in concesiune minunatul teren.

La acel moment, Adriean Videanu era primarul Bucurestilor de mai bine de un an. "Si fetele bisericesti de la Mitropolie stiau si ele de ce nu-i cer mai mult. Aveau nevoie de sprijinul sau la obtinerea aprobarilor necesare amplasarii Catedralei Mantuirii Neamului", mai sustin jurnalistii de la Cotidianul.

Si, se pare ca socoteala lui Videanu si a inaltilor prelati a functionat perfect. In ianuarie 2006, Adriean Videanu a inaintat dosarul pentru avize la Primaria Comunei Snagov. In 23 ianuarie 2006, Videanu Adriean si Videanu Miorita au primit certificatul de urbanism pentru "Locuinta portar P, locuinta S+P+E+M, utilitati, aparare de mal, amenajare drum de servitute, constructii provizorii: garaj de barca".

Cateva luni mai tarziu, in 7 aprilie 2006, presa a publicat referiri la sedinta Consiliului General al Capitalei din data de 6 aprilie: "Consilierii au aprobat ieri PUZ-ul terenului pe care va fi construita Catedrala Mantuirii Neamului". "Va multumim ca ne ajutati sa ridicam o constructie de insemnatate aparte pentru Ortodoxie", spunea atunci Vincentiu Ploiesteanu.

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a respins ipoteza potrivit căreia, în prezent, s-ar afla în campanie pentru alegerile prezidenţiale, precizând că decizia va fi luată în PNL după...
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit joi, 23 mai, motivul pentru care va lansa o carte, explicând că a considerat că este bine să vină cu o descriere a tot ceea ce a însemnat...
#Videanu afacere biserica, #Videanu teren casa Snagov, #videanu aviz Catedrala Neamului , #stiri Adriean Videanu