Videanu: Guvernul, in ansamblul lui, e perfect

Marti, 27 Iulie 2010, ora 18:47
2442 citiri
Videanu: Guvernul, in ansamblul lui, e perfect
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, sustine ca cea mai mare problema a Guvernului Boc este lipsa de comunicare si recunoaste ca, in prezent, PD-L nu are un inlocuitor pentru Traian Basescu.

"In ciuda unor discutii publice si poate chiar a aparentelor, premierul e mai autoritar decat ar trebui. Iesirile acestea nu le pun pe lipsa de autoritate a cuiva, ci le pun pe o neglijenta in comunicare a celor care fac aceste declaratii. Guvernul, in ansamblul lui, e perfect. Cea mai mare problema, pe care trebuie sa o recunosc, este cea de comunicare publica", a declarat Videanu intr-un interviu pentru Revista 22.

Intrebat direct daca nu considera ca PD-L a devenit o copie a PSD Nastase, prin politizare si clientelizare, Videanu a respins acesta acuzatii, precizand ca "PD-L si-a numit numai reprezentantii acolo unde trebuia sa si-i numeasca, in serviciile deconcentrate" si a explicat ca, in rest, democrat-liberalii mai mult au dat afara decat au angajat.

"Cum puteti compara politizarea facuta de PNL, care a angajat, numai in 2007-2008, 200.000 de oameni in structura administratiei publice si PD-L, care a dat afara 36.000 de oameni? Iar in ceea ce ma priveste, va rog sa retineti ca n-am nici o nepoata, nici o ruda, nici un fin", a tinut Videanu sa sublinieze.

Marea problema a PD-L: Nu au un Basescu2

Ca si ministrul Turismului, Elena Udrea, si Adriean Videanu considera ca o remaniere a Guvernului este necesara, dar "la momentul potrivit".

"O remaniere trebuie facuta intr-un moment de inflexiune a unui nou set de politici cu care vine guvernul. De la o cadere economica dramatica, drumul catre o relansare trece prin zero. Cand se va ajunge pe acel punct cu un nou proiect de relansare economica, eu cred ca e necesara o remaniere.(...)Sigur, imaginea Guvernului este una foarte proasta, o stim cu totii. Dar sa ne gandim ce s-ar intampla, politic vorbind, in situatia unei demisii. Sau a demiterii. Parerea mea este ca premierul, chiar si in ipoteza unei remanieri, trebuie sa-si duca mandatul pana la capat", a declarat Videanu.

Intrebat daca s-a stabilit in PD-L cine va fi inlocuitorul lui Traian Basescu, prim-vicepresedintele democrat-liberal a raspuns sincer: "Deocamdata nu-l avem. Poate ca asta e cea mai mare problema pe care o are partidul. Partidul in momentul de fata e constient de faptul ca, daca nu reuseste in actul de guvernare, daca nu reuseste sa scoata Romania din criza, poate sa caute mult si bine un inlocuitor".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Adriean Videanu inlocuitor Basescu, #Videanu remaniere Guvern , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Videanu are in principiu dreptate: cit nu se schimba justitia si guvernul, Videanu poate fura linistit...ANI nu mai functioneaza, iar legile sunt aplicate pt catelusii din popor nu pt el...
Poza Feluc
Feluc
rank 3
Guvernul e prfect pentru tine