Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

Marti, 02 August 2022, ora 02:00
20840 citiri
Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO
Aerul poluat duce la creșeterea riscului de demență FOTO: Medical Xpress

Un raport publicat recent în Marea Britanie de către Comitetul pentru efectele medicale ale poluanților atmosferici (COMEAP), trage un semnal de alarmă asupra sănătății oamenilor. Astfel, experții au constatat că poluarea aerului contribuie la o accelerare a declinului cognitiv, ducând la un risc crescut de demență la persoanele mai în vârstă.

Experții britanici de la mai multe universități, precum cele din Leicester, Londra, Edinburgh și Glasgow, susțin că acest lucru este probabil cauzat de micile particule toxice din aerul poluat care se inflitrează în fluxul sanguin din plămâni, care apoi irită vasele de sânge și perturbă circulația către creier, potrivit Earth.

În plus, în cazuri mai rare, particulele extrem de mici de poluare a aerului pot trece bariera hemato-encefalică și pot duce la deteriorarea neuronilor în mod direct.

Oamenii de știință știu de zeci de ani că poluanții din aer pot contribui la dezvoltarea de către oameni a bolilor cardiovasculare, a accidentelor vasculare cerebrale și a altor probleme circulatorii.

Creștere alarmantă a unui ingredient din alimente și băuturi: Consumul lui duce la boli de inimă, diabet și cancer

În cele din urmă, aceste procese ar putea duce la demență, o afecțiune cauzată de deteriorarea vaselor de sânge din creier.

”Credem că există un argument puternic pentru efectele poluanților din aer asupra sistemului cardiovascular, care au un efect secundar asupra creierului. Un astfel de efect ar putea duce la deteriorarea creierului, lucru care este probabil”, au spus autorii studiului britanic.

Potrivit cercetătorilor, cele mai periculoase tipuri de poluanți ai aerului sunt cei denumiți PM2,5, care au un diametru mai mic de 2,5 micrometri (aproximativ trei procente din grosimea unui fir de păr).

Cât trebuie să mergi zilnic pentru a reduce riscul bolilor de inimă cu 30% VIDEO

Descoperirile raportului arată că luarea de măsuri de reducere a poluării aerului pot ajuta la prevenirea cazurilor de demență la oameni și pot încetini declinul cognitiv al creierului.

”Acest raport al COMEAP ar trebui să acționeze ca un semnal de alarmă urgent pentru guvernul Scoției pentru a se asigura că obiectivele privind calitatea aerului și emisiile de carbon sunt efectiv aplicate și îndeplinite”, a spus profesorul Andy Elder, președinte al Colegiului medicilor din Edinburgh, Scoția.

”Acum este din ce în ce mai clar că poluarea aerului are un impact asupra sănătății creierului și a creșterii riscului de demență”, a spus Anna Bortwick, director executiv al organizației Alzheimer Scoția, potrivit STV News.

Eveniment Quarterly Report

Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
Europarlamentarul şi preşedintele PSD Bacău Dragoş Benea noul coordonator al organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, a declarat joi, 28 septembrie, că există lucruri de schimbat în interiorul...
#aer poluat, #aer poluat efect creier, #poluarea aerului, #risc dementa, #boli mintale, #risc Alzheimer, #boala Alzheimer cauze , #stiri sanatate