Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un aeroport îşi construieşte propria centrală fotovoltaică pentru a scăpa de facturile mari la energie

Marti, 15 Februarie 2022, ora 00:08
4015 citiri
Un aeroport îşi construieşte propria centrală fotovoltaică pentru a scăpa de facturile mari la energie
Aeroportul din Dublin îşi construieşte centrală fotovoltaică FOTO www.dublinairport.com

Autoritatea aeroportuară din Dublin a găsit un teren de 27 de acri în apropierea aerodromului pentru a ajunge la zero emisii nete, scrie publicaţia Irish Times.

Operatorul aeroportului din Dublin, Irlanda, şi-a anunţat planurile pentru construcţia unui parc fotovoltaic pe un amplasament la sud-vest de aerodrom. Autoritatea aeroportuară din Dublin (DAA) a depus un anunţ în acest sens în ultimele zile la Consiliul Districtului Fingal pentru proiectul de energie regenerabilă.

Situl de 26,7 acri este delimitat de St Margaret’s Road, Harristown Lane și South Parallel Road în orașul Shanganhill, situat aproape de parcul logistic al aeroportului din Dublin.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că parcul fotovoltaic va genera energie electrică pentru aeroport.

„Dacă va fi aprobată, instalația va sprijini obiectivele de sustenabilitate ale DAA, precum și conformitatea cu obiectivele de reglementare privind energia și emisiile de carbon. Ar furniza 8,1% din necesarul total de energie al aeroportului din Dublin și 11,7% din necesarul de energie electrică”, a spus el.

Acesta nu a precizat valoarea proiectului, menționând că este sensibil din punct de vedere comercial, deoarece nu a fost încă lansată licitația.

Purtătorul de cuvânt a spus că DAA sa angajat ca 10% din energia electrică a aeroportului să fie produsă la fața locului prin generare din surse regenerabile până în 2030.

„Acesta este un pas fundamental în calea către zero emisii nete până în 2050 pentru DAA, iar utilizarea în continuare a energiei regenerabile va fi o parte esențială a acestui plan”, a adăugat el.

Autoritatea speră să înceapă lucrările la ferma solară spre sfârșitul anului, deși acest lucru depinde și de discuțiile cu Comisia pentru Reglementarea Utilităților și Rețelelor ESB.

Persoanele care doresc să facă observații se pot adresa Consiliului Districtului Fingal până pe 10 martie pe marginea acestui subiect.

O decizie cu privire la cerere urmează să fie luată la sfârșitul lunii martie.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Aeroport Dublin, #energie, #centrala fotovoltaica , #factura