Un mare oraș din România urmează să aibă aeroport. Proiectul de anvergură inclus în Master Planul General de Transport

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 17:30
100251 citiri
Un mare oraș din România urmează să aibă aeroport. Proiectul de anvergură inclus în Master Planul General de Transport
Galațiul nu are în prezent un aeroport FOTO Pixabay

Bugetul de stat pe 2022, care urmează să fie votat de Parlamentul României, include mai multe investiţii extrem de importante în transport.

Pentru dezvoltarea infrastructurii din județul Galați sunt prevăzute proiecte de lucrări la Centura Mare a Galaţiului sau ealizarea unei conexiuni rutiere între drumul expres Galaţi – Brăila.

„Este cel mai mare buget de investiţii pentru Galaţi din ultimele decenii. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu ministrul Transporturilor, care a vizitat judeţul nostru la începutul acestei luni, am reuşit să obţinem fonduri importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Galaţiului şi conectarea la marile axe de transport. Astfel, bugetul pe 2022 prevede fonduri pentru demararea proiectului tehnic şi a lucrărilor la Centura Mare a Galaţiului, proiect care era blocat. În plus, bugetul pe 2022 prevede şi realizarea unei conexiuni rutiere între drumul expres Galaţi – Brăila şi Centura Mare a Galaţiului. Mai mult, vom obţine banii necesari pentru a începe implementarea unui proiect extrem de important pentru Galaţi, şi anume modernizarea DN25, pe ruta Galaţi – Şendreni – Braniştea – Independenţa – Piscu – Tudor Vladimirescu – Lieşti – Iveşti, ceea ce va presupune şi realizarea unor variante ocolitoare în anumite localităţi. În 2022, Ministerul Transporturilor va aloca fonduri şi pentru drumul expres Galaţi - Brăila, pentru finalizarea Centurii Tecuciului şi pentru realizarea unui drum expres între podul suspendat peste Dunăre şi Focşani, care, odată finalizat, va asigura conectarea Galaţiului cu autostrada Moldovei. Mai mult, sunt prevăzute investiţii şi la Drajna, unde se va realiza un pasaj rutier, ceea ce va fluidiza foarte mult traficul către şi dinspre Autostrada Soarelui. Sunt investiţii extrem de importante pentru judeţul nostru, pe care îmi doresc să le vedem realizate în următorii ani”, a transmis Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, pentru regiunea de sud-est este prevăzut și Aeroportul din Galați.

„O altă veste bună pe care am primit-o de la Ministerul Transporturilor se referă la faptul că proiectul aeroportului de la Galaţi va fi inclus în Master Planul General de Transport al României. Astfel, putem demara procedurile de elaborare a documentaţiei necesare pentru obţinerea finanţării, fie de la bugetul de stat, fie de la bugetul Uniunii Europene, în funcţie de programele existente, sau printr-un parteneriat public-privat", a mai spus Costel Fotea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia şi-a îndemnat cetăţenii, vineri, 19 aprilie, să părăsească Israelul şi teritoriile palestiniene după ce s-au auzit explozii în Iran şi Siria, stârnind temeri legate de...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#aeroport, #Galati, #aeroport Galati, #aeroport nou , #stiri sociale
Comentarii
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5
"Un mare oraș din României urmează să aibă aeroport".
Poza flloriin
flloriin
rank 1