Singurul aeroport construit de la zero în România postbelică. Cele opt zboruri peste hotare operate la inaugurare de Dan Air

Luni, 20 Martie 2023, ora 13:56
11771 citiri
Singurul aeroport construit de la zero în România postbelică. Cele opt zboruri peste hotare operate la inaugurare de Dan Air
Aeroportul din Brașov FOTO Facebook/ Aeroportul Internațional Brașov

Autoritățile din Brașov au anunțat inaugurarea aeroportului județean, un proiect discutat din anii '90 și care "a fost păcălit" succesiv de diverșii factori politici.

Construcția clădirii aeroportului din Brașov a început într-un final la începutul anului 2022 și este aproape de inaugurare.

Primele zboruri de linie au fost programate deja.

Începând cu 15, iunie primele zboruri de pe aeroportul din Brașov vor fi operate de compania aeriană românească Dan Air, fostă Just Us Air.

Dan Air, prima companie aeriană care anunță rute regulate spre și dinspre aeroportul brașovean, va zbura spre opt destinații din șase țări europene, începând din 15 iunie 2023, potrivit informațiilor BoardingPass.

Lista zborurilor de linie

Lista rutelor de pe aeroportul din Brașov este:

  • Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri);
  • Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi);
  • Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);
  • Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);
  • Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);
  • Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);
  • Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);
  • Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi).

Pentru aceste zboruri vor fi folosite avioane Airbus A320 cu capacitate de transport de 174 de locuri, 162 de scaune în clasa economică și 12 scaune în clasa business.

Biletele vor fi disponibile pentru rezervare în curând.

În februarie, conducerea aeroportului a anunțat și trei zboruri charter pe săptămână - două spre Antalya şi unul spre Creta, cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, "singurul aeroport construit de la zero în România postbelică".

"Aceasta este oferta Tour Operatorului Paralela45 care a programat primul zbor spre Antalya în 16 iunie şi primul zbor spre Creta în 19 iunie şi a pus în vânzare pachete turistice care cuprind transportul, 7 nopţi de cazare la destinaţie, transferurile şi asistenţa turistică.

Un zbor spre Antalya se va desfăşura în perioada 16 iunie - 22 septembrie, fiind operat cu compania Animawings, iar cel de-al doilea este programat să înceapă pe 17 iunie, cu operare până pe 29 septembrie de către compania HiSky.

Cursele spre Creta-Heraklion vor avea loc săptămânal, în intervalul 19 iunie-25 septembrie, cu compania Animawings", au scris cei de la Aeroportul Internațional Brașov.

#aeroport, #brasov, #Curse, #companie aeriana, #destinatii, #Europa , #aeroport