Sfaturile prețioase ale unui om de afaceri pentru cei care vor să facă bani. “Dă-o dracu de sărăcie, că e tot sărăcie indiferent de cum o împarți”

Marti, 01 Noiembrie 2022, ora 22:10
9667 citiri
Sfaturile prețioase ale unui om de afaceri pentru cei care vor să facă bani. “Dă-o dracu de sărăcie, că e tot sărăcie indiferent de cum o împarți”
Antreprenori care fac un plan de afaceri FOTO Pixabay

Unii români au început afaceri pe cont propriu din dorința de a câștiga mai mulți bani, în timp ce mulți visează la asta.

Odată începută, o afacere nu oferă garanția prosperității. Un antreprenor a oferit mai multe sfaturi celor care au sperat să se îmbogățească și nu au reușit, raportându-se la experiența personală, după cum a scris pe Facebook.

"Foarte multă lume nu ajunge la un stil de viață ridicat și nici să facă mai mulți bani din simplu motiv că au un mindset foarte sărăcăcios.

Știu cum este că l-am avut și eu.

Am fost blocat la 5000 de euro / lună câștig ani de zile. Nu reușeam să depășesc acest prag. Să nu mai zic de momentele când aveam 5 lei pe săptămână...

M-am ferit mult timp să îmi dau cu opinia pe acest subiect însă... I have a point și cred că pe unii v-ar ajuta enorm.

Văd foarte mulți oameni axați pe economii și investiții.

Folosiți tot felul de aplicații de gestionare a banilor, tabele excel, căutați reduceri la tot felul, vă bateți capul să calculați totul la milimetru.

Am auzit chiar și aberații de genul nu cumpăr apă din X loc că e scumpă, îmi aduc de acasă de la robinet / cișmeaua de pe stradă.

Oare așa a ajuns orice om bogat?

Folosind o aplicație în care a trecut fiecare 6 lei dați pe un corn cu ciocolată?

Apoi next level, există o categorie de oameni care au auzit de educație financiară.

Au un salar cât de cât decent, trăiesc binișor și se gândesc să mai rupă ceva de la gură ca să investească în stocks. Iar la 70 de ani vor avea bani...

Pai și până atunci ce faci? Stai și tot rupi câte 100 de lei din salar să îi bagi în acțiuni?

Înțeleg conceptul de compund effect... dar dacă sunt puțini bani lunar... este o palmă la cartof.

Această categorie este mult mai avansată deja dar tot pierde ceva din vedere, mega important.

Până ajungi să ai niște bani în investiții ești deja leșinat, nu mai ai chef de excursii, stil de viață high și cine știe poate și mori. Acesta este adevărul. La un moment dat toți ajungem acolo.

Na bun, dacă tot am ajuns aici, care este soluția? Care este viziunea mea?

Pai simplu: axează-te să îți crești nivelul veniturilor lună de lună! Lasă economiile, lasă aplicațiile de gestionare a banilor. Oprește-te din stilul de viață de om sărac.

Învață să faci bani! Începe o activitate antreprenorială sau un side hustle care să îți aducă câteva mii de euro bune lunar. Nu mai optimiza sărăcia.

Dă-o drac de sărăcie, că e tot sărăcie indiferent de cum o împarți. Axează-te să ajungi cât mai rapid la 5-10k euro / lunar iar apoi înveți gestionarea banilor.

Are sens?

Eu vin cu idei din lucruri experimentate de mine, din călătoria mea către prosperitate, nu citite în cărți.

P.S Încă ceva tare important!

Dragilor, NU mai luați sfaturi despre bani de la oameni săraci financiar. Poate vă pot oferi alte idei.... dar nu din zona asta.

Nu mai credeți orice TikTok, video apărut pe internet. Faceți research despre omul din spate. Căutați trecutul lui, cine este, ce a făcut, cum s-a îmbogățit, dacă a făcut-o, este congruent, este țepar sau nu etc, etc", a scris acesta pe pagina Grupul antreprenorilor din România.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#afaceri succes, #bani, #saracie, #bogati, #sfaturi, #antreprenor , #stiri afaceri