Blue Air a fost vanduta: Noul proprietar neaga orice legatura cu Nelu Iordache

Duminica, 19 Mai 2013, ora 12:59
13551 citiri
Blue Air a fost vanduta: Noul proprietar neaga orice legatura cu Nelu Iordache
Foto: Boeing.com

La doar doua zile dupa ce operatorul aerian low-cost Blue Air a fost cumparata, conducerea companiei a adus lamuriri legata de aceasta tranzactie, in conditiile in care noii actionari sunt banuiti de legaturi cu fostul proprietar, Nelu Iordache, aflat in arest preventiv.

"Nu e absolut nicio legatura. Cunoscand structura actionariatului pot sa garantez 100% ca nu e altcineva in spate, decat cei mentionati acolo. O sa va convingeti in viitor", a precizat directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru, potrivit Digi 24.

Vanzarea Blue Air are loc in conditiile in care Romstrade, principalul actionar al firmei, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, este in insolventa.

"Blue Air intra intr-o faza noua. Este o continuitate a activitatii companiei. Flota va fi modernizata si marita in viitorul apropiat. Asumarea pe care si-a exprimat-o compania care e in faza de cumparare a business-ului Blue Air isi doreste sa continue Blue Air, sa se consolideze pe piata, o piata care este destul de volatila, dar specific in Romania e o piata in continua dezvoltare.

Vreau sa transmit partenerilor Blue Air cresterea serviciilor pentru clientii Blue Air. Partenerii de afaceri vor avea incredere, garantii suplimentare, sa fie siguri ca au in Blue Air un partener de afaceri", a declarat Gheorghe Racaru, director general al Blue Air, care a subliniat ca a fost solicitat de compania care a preluat business-ul sa ramana in aceasta functie.

Blue Air a fost cumparata

Directorul general a mai tinut sa precizeze ca noii actionari doresc sa creeze un mediu de lucru stabil, sa creasca nivelul transparentei in deciziile luate in companie si sa creasca nivelul de comunicare.

Referindu-se la noii actionari, Gheorghe Racaru a spus ca o parte din ei sunt oameni care fac parte din echipa Blue Air, piloti care au in spate si business.

Avocatul companiei care a cumparat Blue Air a precizat ca toate operatiunile se vor pastra conform orarului existent, tot staff-ul va fi preluat in noua formula si toate biletele vandute pana la acest moment vor fi onorate.

Operatorul aerian a fost cumparat in aceasta saptamana de Airline Management Solutions, detinuta de firma belgiana Maxi Tours si doi actionari romani, pentru suma de 30 de milioane de euro.

Tranzactia a vizat preluarea fondului de comert, care include brandul Blue Air, know-how-ul si platforma de vanzare, nu si activele companiei, iar licitatia a pornit de la 6 milioane de lei.

Una dintre obligatiile cumparatorului a fost plata datoriilor legate de activitatea curenta si onorarea zborurilor contractate anterior.

Vanzarea business-ului Blue Air a fost decisa pentru consolidarea pozitiei companiei pe piata din Romania si pe cea europeana, se precizeaza intr-un comunicat al Casei de Insolventa Transilvania, coordonatorul echipei de negociere pentru vanzarea Blue Air.

Blue Air opereaza zboruri cu 8 aeronave, catre 30 de destinatii europene cu plecare din Bucuretti, Bacau si Sibiu. Compania are circa 400 de salariati.

Operatorul aerian a incheiat anul 2011 cu afaceri de 575,5 milioane de lei si pierderi de 48,5 milioane de lei. Datoriile companiei se ridicau la 393,8 milioane lei, potrivit datelor Ministerului de Finante.

Blue Air a fost detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat in prezent pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad. Iordache, aflat in detentie, controleaza constructorul Romstrade, care a intrat in insolventa la sfarsitul anului trecut.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Blue Air vanduta, #Blue Air Nelu Iordache, #Blue Air companie Belgia , #achizitii