Cele trei complexuri energetice din Oltenia taie din achizitii

Duminica, 30 August 2009, ora 11:41
936 citiri
Cele trei complexuri energetice din Oltenia taie din achizitii

Cele trei complexuri energetice din Oltenia - Turceni, Rovinari si Craiova - taie din achizitii, ca masura anti-criza, dupa ce in primul semestru au raportat scaderi ale productiei de energie electrica cu pana la 24%, din cauza crizei economice.

Astfel, Complexul Energetic Craiova a sistat orice fel de achizitii si se axeaza doar pe investitiile de mediu pe care trebuie sa le faca.

"Achizitiile de orice fel au fost sistate, ca masura anti-criza, pentru ca in aceasta perioada trebuie sa manifestam o atentie foarte mare in fata crizei. De investitiile de mediu nu ne atingem, acelea raman valabile. Sunt probleme cu cash-flow-ul. Fiecare se protejeaza cum poate in aceste conditii de criza.

Am facut doar achizitiile pentru productie, in timp ce achizitiile conexe au fost taiate cu totul, de exemplu cele privind dotatiile pentru echipamente, necesare fara montaj, precum echipamentele de informatica, de masura si control, masini, utilaje", a declarat pentru NewsIn directorul general al CE Craiova, Constantin Balasoiu.

Acesta a mai spus ca, in plus, s-a majorat si durata de incasare a creantelor, de la maximum 80 de zile, inainte, la 143 zile in prezent. "De aceea, acum nu mai facem platile la 70 de zile, ci la 93 de zile", a afirmat Balasoiu.

La randul lor, reprezentantii CE Turceni spun ca au decis sa-si reduca din cheltuieli prin incheierea unor acte aditionale la contractele incheiate pentru achizitii, prin care cantitatea cumparata este diminuata cu 20%.

"Am facut acte aditionale la contractele pentru achizitia de materie prima, materiale, prestari servicii, contracte incheiate in decembrie 2008, prin care sa diminuam cu 20% cantitatea achizitionata. Am luat aceasta decizie din cauza crizei, pentru ca si cantitatea de energie electrica produsa s-a diminuat. Speram, insa, ca productia de electricitate sa creasca in viitor", a declarat pentru NewsIn directorul financiar al complexului, Octavian Laurentiu Graure.

Potrivit acestuia, cheltuielile au fost corelate cu veniturile. "Astfel, am redus automat cheltuielile", a spus Graure, care a adaugat ca bugetul alocat pentru investitii nu va fi afectat.

Si Complexul Energetic Rovinari a decis sa taie din achizitii, cu 10%.

"Pe fondul crizei economice, o parte din achizitii au fost taiate cu 10%. Au ramas numai acelea care sunt prioritare. si taiem din achizitiile care nu influenteaza procesul de productie Am fost nevoiti sa luam aceste masuri, din cauza crizei", a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Gheorghe Davitoiu.

Acesta a mai spus ca investitiile anuntate nu vor fi reduse.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#complexuri energetice Oltenia, #taiat achizitii, #masuri anti criza energie , #achizitii