Cum a devenit un american multimilionar peste noapte

Duminica, 21 August 2016, ora 09:21
18319 citiri
Cum a devenit un american multimilionar peste noapte
Foto: Twitter/Jet.com

Americanul Eric Martin a devenit multimilionar peste noapte si este pe cale sa ajunga si mai bogat, dupa ce Walmart, cel mai mare retailer din lume, a cumparat recent compania de e-commerce Jet.com.

Pana de curand, tanarul din York, Pennsylvania, nu avea nicio legatura cu vreuna dintre cele doua companii. Cum a ajuns, asadar, sa detina 100.000 de actiuni la Jet.com?

Anul trecut, Martin a aflat despre un concurs organizat de site-ul de cumparaturi online in cadrul caruia participantii isi puteau invita prietenii sa se inregistreze pe o versiune preview a serviciului, relateaza CNN. Cel care reusea sa convinga cat mai multi oameni urma sa primeasca un premiu constand in 100.000 de actiuni Jet.com.

Insa Martin a mers mult mai departe de cercul sau de prieteni si a ajuns sa cheltuiasca 18.000 de dolari pe reclame pe diverse site-uri, prin care le oferea recompense celor care se inregistrau pe Jet.com.

In doar trei saptamani, a reusit sa inscrie peste 8.000 de oameni. In februarie 2015, compania a anuntat ca Martin este castigatorul si i-a oferit premiul promis.

Desi Jet.com nu a oferit prea multe detalii cu privire la situatia sa financiara, o cantitate asa mare de actiuni valora cu siguranta milioane de dolari anul trecut, chiar si 20 de milioane de dolari, conform unor estimari.

Valoarea actiunilor a crescut si mai mult acum dupa ce Walmart a anuntat ca va cumpara Jet.com cu 3,3 miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare achizitie a unei companii americane de e-commerce din istorie.

Jet.com a fost lansat de antreprenorul Marc Lore cu scopul ambitios de a concura cu gigantul Amazon, iar achizitia recenta ii va consolida pozitia pe piata de e-commerce. Site-ul ofera discounturi uriase pentru toate categoriile de produse, iar accesul utilizatorilor se face pe baza unui abonament de 50 de dolari pe an.

Martin a infiintat de curand o companie care ii conecteaza pe oamenii cu idei de afaceri promitatoare cu cei care pot pune in practica aceste idei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#milionar Jet com, #Walmart achizitie Jet com , #achizitii