Fosti directori Electrica, urmariti penal

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 15:15
3103 citiri
Fosti directori Electrica, urmariti penal

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul a trei fosti directori din cadrul Electrica, deoarece intre 2004 si 2005 au fost cumparate echipamente de protectie si echipamente de lucru de la un singur furnizor in cantitati nejustificat de mari si la preturi supraevaluate.

Prejudiciile cumulate pentru Electrica si Electrica Serv se ridica la peste 1,6 milioane de euro.

Intr-un comunicat publicat pe site-ul DNA se arata ca, in perioada august 2004-februarie 2005, Coroiu Nicolae, in calitate de director general al Electrica, si Chivulescu Constantin, directorul Directiei Finante Patrimoniu, au dispus functionarilor subordonati efectuarea de achizitii publice de echipament individual de protectie si echipament de lucru de la Tech Safety, fara a exista necesitatea acestor achizitii.

In acest sens, au fost cumparate produse la preturi supraevaluate, fiind incheiate 77 contracte.

De asemenea, au fost dispuse plati, prin semnarea a 48 de ordine de plata, catre Tech Safety. Prejudiciu cauzat este evaluat la 5.284.892 de lei (1,39 milioane de euro) pentru Servicii Energetice Moldova, ca succesor in drepturi si obligatii al Electrica, respectiv Electrica Serv.

Cei doi suspecti au dispus achizitii similare si in cursul lunii martie 2005, prejudiciul cauzat prin aceasta pentru Electrica Serv, ca succesor in drepturi si obligatii al Electrica, ridicandu-se la 895.406,90 lei (252.796 de euro).

Cel de-al treilea fost director al Electrica urmarit penal este Oprea Constantin, care in calitate de director general al societatii, a cumparat, de asemenea, in mod nejustificat echipament de la Tech Safety si a dispus plati catre aceasta fima. Prejudiciul pentru Electrica si Electrica Serv este in total de de aproximativ 1.644.135 euro.

Procurorii DNA au mai inceput urmarirea penala si fata de noua alte persoane, care au avut functii in cadrul Sucursalelor de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Moldova si Muntenia Nord, acestea fiind suspectate de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata.

Cele noua persoane sunt Petru Andronache, Paula Livint, Vasile Adam, Sorin Popescu, Mihai Sararu, Nicolae Rotarescu, Sorin-Paul Iliescu, Nicusor Bolboaca si Ionela Dolea.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#directori Electrica urmarire penala, #abuz serviciu directori Electrica, #DNA Electrica , #achizitii
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Fosti directori Electrica, urmariti penal. Spuneti si dumneavoastra