Gata cu problemele cardului de sanatate? CNAS a semnat contractul de mentenanta cu firma fondata de Ghita

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 17:30
4575 citiri
Gata cu problemele cardului de sanatate? CNAS a semnat contractul de mentenanta cu firma fondata de Ghita
Foto: CNAS

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a atribuit un contract companiei Teamnet, fondata de Sebastian Ghita, in valoare de aproape 2 milioane de euro.

Societatea a castigat licitatia pentru mentenanta Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), pentru 8,95 milioane lei (1,98 milioane de euro), cu TVA, potrivit unui anunt publicat marti pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Atribuirea are loc la doua luni dupa ce Teamnet a fost desemnata castigatoare a licitatiei.

"Obiectul acordului-cadru il reprezinta stabilirea elementelor si conditiilor esentiale care vor guverna contractele subsecvente ce vor avea ca obiect servicii de administrare, suport tehnic si mentenanta hardware pentru platforma informatica din asigurarile de sanatate", se arata in anuntul de atribuire publicat marti pe SEAP.

In urma cu o luna, CNAS a atribuit tot acestei firme contractul pentru mentenanta sistemului informatic aferent sistemului cardului de sanatate, valoarea finala a acestuia fiind de 17,7 milioane lei (3,9 milioane euro), cu TVA.

Ministrul Sanatatii era suparat din cauza cardului de sanatate

Contractele au fost atribuite in contextul in care sistemul cardului de sanatate s-a blocat in noiembrie, iar ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca, daca contractul de mentenenta castigat de Teamnet nu va fi semnat de catre reprezentantii grupului, "atunci va fi schimbata strategia, pentru ca este nevoie de o firma care sa asigure fiabilitatea sistemului".

Contractul pentru mentenanta sistemului informatic aferent cardului de sanatate se intinde pe o durata de 36 de luni si avea initial o valoare estimata la 22,6 milioane lei (5 milioane euro).

Tot pe SEAP a mai fost publicat, luna trecuta, un contract subsecvent de mentenanta a cardului de sanatate, incheiat intre CNAS si Teamnet, cu durata de o luna si avand o valoare de 200.925 lei (44.502 euro), cu TVA.

Scurt istoric

Teamnet International, firma detinuta de Sebastian Ghita pana in 2012, a castigat in luna iunie licitatia pentru mentenanta si suportul tehnic al sistemului informatic al Cardului National de Asigurari de Sanatate (CEAS) si pentru Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS).

Vlad Voiculescu a anuntat, in 6 decembrie, ca vor incepe in curand verificarile la CNAS privind functionarea sistemului cardului de sanatate.

Sistemul informatic al cardului national de sanatate a fost nefunctional in repetate randuri, pentru perioade care au ajuns si pana la 72 de ore, din cauza unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului.

In perioada in care sistemul a fost nefunctional, serviciile medicale si farmaceutice au functionat in regim off-line.

Eveniment Quarterly Report

Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor de austeritate. ”Marea reformă” afectează milioane de români
Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor de austeritate. ”Marea reformă” afectează milioane de români
Măsurile Guvernului vor afecta anumite categorii de angajați. Milioane de salariați ar putea fi afectați. În primul rând, IT-știi care câștigă peste 10.000 de lei vor plăti un impozit...
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană a publicat pagini de internet actualizate pentru fiecare țară ce a aplicat pentru fonduri de redresare și reziliență. În cazul României, Comisia Europeană prezintă 7...
#CNAS contract Teamnet, #CNAS contract firma Ghita , #achizitii