6 sfaturi care te ajuta sa iti dezvolti afacerea

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 12:13
18177 citiri
6 sfaturi care te ajuta sa iti dezvolti afacerea

Daca esti un mic antreprenor, insa vizezi ca intr-o zi sa devii un mare om de afaceri, trebuie sa stii ca dezvoltarea unui business implica mult timp si multa rabdare si atentie.

Sa-ti "cresti" propria afacere nu este deloc usor, mai ales acum, cand criza a taiat de la radacini multe idei si a desfiintat forte multe firme aflate la inceput de drum. Daca vrei sa faci lucrurile asa cum trebuie, incearca sa urmezi cateva din sfaturile Open Forum.

1. Concentreaza-te pe ce stii cel mai bine

Multi oameni de afaceri incearca sa se extinda si sa faca prea multe lucruri bine, insa este o conceptie gresita. Daca stii ca esti cel mai bun la ceva, concentreaza-te asupra acelui lucru pentru ca doar astfel poti sa realizezi ce iti doresti, adica sa iti cresti afacerea.

2. Nu consulta prea multa lume in legatura cu ceea ce vrei a faci

Acesta este un mod usor de a ajunge in punctul in care sa gasesti raspunsuri la care sa te ajute sa iti dezvolti afacerea, sa ajungi acolo unde iti doresti si sa eviti situatii care ti-ar pune afacerea in pericol. Cu cat ceri mai multe pareri, cu atat sansele ca afacerea ta sa esueze sunt mai mici, pentru ca nu vor fi persoane, mai mult sau mai putin interesate, care sa te influenteze.

3. Petrece mai putin timp incercand sa fii interesant si mai mult incercand sa fii interesat

In zilele noastre exista o multitudine de materiale care te ajuta sa descoperi diferite moduri cum poti fi mai interesant, atat ca simpla persoana, dar si ca om de afaceri, dar problema e ca incercand sa devii cat mai interesant, risti sa ratezi multe oportunitati de a invata, neacordand atentie diverselor conversatii pe care le porti si care ti-ar putea fi de mare folos atat tie cat si afacerii tale.

Deci, incearca sa petreci mai mult timp fiind interesat de oamenii care te cunosc si sa le pui intrebari in loc sa te concentrezi asupra propriei persoane. Ai putea fi surprins de ceea ce vei descoperi.

4. Inchide telefonul si renunta la laptop pentru a-ti crea timp liber

Sa renunti la gadget-uri este greu, insa gandeste-te ca doar asa iti vei crea un timp pretios in care sa te concentrezi exclusiv asupra afacerii tale si asupra noilor oportunitati. Astfel, ideile si problemele carora nu le gasesti solutii pot fi rezolvate foarte usor.

Totodata, acesta este momentul in care gandurile si ideile privind dezvolatarea afacerii care sunt blocate in mintea ta isi pot gasi rezolvare.

5. Creaza o lista cu ce NU trebuie sa faci

Cei mai multi dintre voi au o lista cu lucruri pe care trebuie sa le faca, dar cati dintre voi au o lista de lucruri pe care ar trebui sa nu nu le faca? Gandeste-te la lucrurile care te fac sa pierzi timpul degeaba, trece-le pe lista si incearca sa nu le mai faci. Vei vedea cum eliminand lucrurile care fac rau afacerii pe care o ai vei reusi sa iti maresti business-ul.

6. Citeste carti in afara domeniului in are iti dezvolti afacerea

Chiar daca pare surprinzator, citind carti in afara domeniului afacerii pe care o ai va ajuta mult sa iti extinzi viziunea dincolo de business-ul in cauza. Astfel, poti afla multe informatii despre ce se intampla in alte domenii sau ce fac alti oameni si poti sa incerca sa le aplici si in cazul afacerii tale daca le consideri mai bune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#dezvoltare afacere, #afecere mica , #afaceri de succes