Au reusit in afaceri Povestea unui fost tenismen: de la cateva rachete, la un business de succes

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 07:31
7937 citiri
Au reusit in afaceri Povestea unui fost tenismen: de la cateva rachete, la un business de succes
Foto: Facebook/Axell Farcas

Un fost jucator profesionist de tenis a ales, dupa incheierea carierei de sportiv, sa isi continue activitatea aproape de zgura.

In toamna anului 2011, la 20 de ani, a lansat un magazin online cu echipamente si accesorii de tenis. Incerca sa vanda la acea vreme cateva rachete fostilor colegi de tenis. Business-ul s-a dublat de la an la an, iar anul trecut vanzarile au ajuns la aproximativ 100.000 de euro.

"Ideea mi-a venit inca de cand jucam tenis ca jucator profesionist. Dupa terminarea carierei am inceput, timp de un an, sa studiez piata si sa incerc sa creez un proiect si un model de bussines care sa vina cu ceva nou in acest domeniu", ne-a spus Axell Farcas, antreprenorul din Cluj-Napoca.

Cu un buget initial de 500 de euro, bani stransi din cursurile de tenis, a cumparat cateva rachete pe care incerca sa le vanda unor fosti colegi. Site-ul a fost creat la inceput pe datorie de catre un prieten.

In prezent, lucreaza cu specialisti din domenii diferite ca marketing, SEO, promovari, analiza web. De afacere, momentan, se ocupa doar el. Obisnuit cu provocarile inca de la varsta de sase ani, cand a inceput sa joace tenis, antreprenorul din Cluj isi dedica cea mai mare parte a timpului acestui bussines.

"In acte, profesia mea, momentan, este de administrator al firmei, dar ma ocup si de logistica si curatenie", a spus el. Tatoneaza si alte domenii de activitate, desi tenisul este si va fi pe primul loc. Din tenis a capatat dorinta de a prinde mereu podiumul.

Afacerea a crescut an de an, oferta a devenit tot mai diversificata, iar numarul clientilor din ce in ce mai mare.

"Evolutia afacerii a fost dublata la fiecare an si speram sa o tinem tot asa. Numarul clientilor este tot mai mare, iar foarte multi sunt nou veniti. Le-am oferit tot mai multe produse si o gama diversificata", a spus antreprenorul clujean.

Potrivit acestuia, vanzarile s-au ridicat anul trecut la cel putin 100.000 de euro, iar anul acesta spera sa treaca de 200.000 de euro.

Cat mai sus in Google

Jumatate din investitii intra in promovare. La inceput, canalele folosite in acest scop au fost retelele sociale, gratuite, insa si-a propus sa ajunga in topul cautarilor in Google.

"De anul trecut am incercat sa ajungem in topul paginilor Google si am lansat un program de afiliere pentru oricine care are un site si care doreste sa castige bani prin site-ul nostru. Am incercat sa ajungem cu site-ul cat mai sus in cautari si cred ca am reusit acest lucru", a afirmat fostul tenismen.

Planuri de viitor

"Un nou obiectiv este se ne extindem pe piata din Europa, ceea ce necesita foarte multa munca si o investitie majora", ne-a dezvaluit acesta.

Este printre putinii comercianti din Romania care accepta plati in moneda virtuala Bitcoin.

"Moneda a fost introdusa la inceputul anului, la sugestia unui client interesat sa plateasca cu Bitcoin in locul unui transfer bancar. Procedura este identica cu cea a unui transfer bancar.

Clientul trebuie sa transfere in portofelul nostru digital echivalentul costului produselor la cursul de inchidere al zilei anterioare", a explicat antreprenorul.

Citeste si Moneda "viitorului", care a depasit 1.000 USD, intra in Romania. Unde poti cumpara cu Bitcoin

Cea mai mare satisfactie

Clientii sunt de toate varstele si tipurile, de la cei care joaca de placere si pana la sportivi de performanta.

"Satisfactia cea mai mare este atunci cand merg pe un teren de tenis si lumea vorbeste de Tenis Axyall, fiind deja un brand in tenisul romanesc", a sustinut Axell Farcas.

Sponsorizeaza jucatori talentati fara posibilitati materiale

"Un nou proiect lansat de Tenis Axyall luna aceasta se bazeaza pe sponsorizarea unor jucatori despre care credem noi ca au sanse de realizare, dar nu au un potential financiar suficient - de aceasta problema m-am lovit si eu.

In momentul de fata il avem in echipa pe clujeanul Alex Jecan, care anul acesta a reusit sa acumuleze puncte in clasamentul ATP, dupa o pauza de un an si jumatate", ne-a mai spus antreprenorul.

CONTACTEAZA-NE pe adresa de mail aureusitinafaceri@ziare.com si VOM SCRIE despre pasiunea, perseverenta, curajul care au dus la AFACEREA TA de succes.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#afacere tenismen, #magazin echipamente tenis, #afacere succes , #afaceri de succes