Cheia succesului? Pentru Men'S Cave - barbati fericiti + lux accesibil

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 15:15
7784 citiri
Cheia succesului? Pentru Men'S Cave - barbati fericiti + lux accesibil

O afacere promitatoare trebuie sa intruneasca anumite elemente, de la oportunitate, la nevoia pe piata si la prezentarea ei intr-un "ambalaj" cat mai atractiv pentru consumatori.

Pornind de la aceasta premisa si analizand propriile nevoi care le erau mai mult sau mai putin satisfacute de piata, Sorin si Raluca Surghie au decis ca este timpul sa se implice. Asa a aparut Men'S Cave, "pestera" in care si barbatii sa descopere placerea cumparaturilor, placere pe care partenerele lor o duc de ani buni la rang de arta.

Drumul nu a fost usor. Odata ce ideea a incoltit, intr-o zi geroasa de la inceputul anului 2014, a fost nevoie de multa munca si determinare pentru ca ea sa infloreasca.

De la alegerea locului perfect pentru aceasta pestera urbana, amenajarea sa si depasirea inevitabilelor obstacole ce le arunca in drum bine-cunoscuta birocratie romaneasca, cei doi au reusit sa cladeasca o afacere ce le aduce nu doar lor, ci si clientilor, fericire.

"Eu lucrez de mai bine de 10 ani in industria usoara, comercializez termocolant/insertie textila pentru unul din cele mai prestigioase nume din lume - Haensel Textil. Vizitand fabricile din tara la intoarcere veneam cu cate un produs pe care il cumparam la un pret corect pentru calitatea lui. Astfel, impreuna cu sotia mea, am zis: hai sa aducem in atentia oamenilor acest gen de produs si sa o facem intr-un mod cat mai original", a povestit, pentru Ziare.com, Sorin Surghie.

Primii pasi nu au fost chiar usori, dar odata facuti, satisfactiile au fost pe masura.

"Investitia initiala a ajuns undeva la 25.000 euro. Aproape ca s-a dublat fata de ceea ce am crezut noi initial, dar pe parcusul amenajarii magazinului si a alegerii primei colectii, am decis sa nu facem niciun compromis si astfel am ajuns la aceasta suma. O mare parte din bani am avut-o noi.

Obstacole au fost la orice pas, de la actele de care e nevoie pentru a deschide un magazin pana la probleme cu amenajarea magazinului, dar tine de tine sa le rezolvi si sa treci peste ele. Satisfactia este mai mare dupa ce le depasesti", povesteste tanarul antreprenor.

Cum nu putem vorbi de afaceri fara clienti, etapa imediat urmatoare a fost atragerea acestora si, deci, promovarea. Intr-o lume ce se misca ametitor de repede, dar mereu conectata la Internet, retelele sociale s-au dovedit extrem de utile.

"Primii clienti au intrat din strada, apoi ne-au recomandat si putem spune ca recomandarea a fost prima modalitate de promovare. Apoi pagina de Facebook a avut un impact foarte puternic, iar in acest moment putem spune ca Facebook-ul a contribuit serios la cresterea numarului de clienti. Pasul urmator a fost si deschiderea unui site, iar in acest moment ne puteti gasi si pe www.menscave.ro".

Modul in care au ales sa-si construiasca afacerea, punand mare accent pe nevoile barbatilor, atentia la detalii si crearea unei atmosfere cat mai confortabile pentru clienti, a dat roade, in scurt timp ajungand sa fie laudati de nume cunoscute pe scena mondena din Romania, care i-au ajutat sa duca promovarea la un alt nivel.

"Am facut tinute pentru diferiti artisti - Cosmin Tudoran, Matteo, Randy, 3 Sud Est etc. Am incercat sa ne fidelizam clientii prin consiliere vestimentara si astfel le-am castigat increderea", spune Sorin Surghie.

Asa ca iata ca, la un an si jumatate de la deschidere, cei doi deja se gandesc sa se extinda si sa mareasca familia Men'S Cave cu inca un magazin. Iar Sorin ne-a dezvaluit ca, desi anul inca nu s-a incheiat, poate estima o crestere de aproximativ 50% a numarului de clienti fata de 2014.

"Am pornit la drum cu Raluca, sotia mea. Ea se ocupa personal de magazin, iar eu ma ocup de furnizori si dupa un an jumatate tot doar noi doi ne ocupam de afacere. Daca este sa vorbim de profit sau cifra de afaceri, putem spune ca am avut un start promitator, iar profitul a fost folosit pentru imbunatatirea continua a produselor, cat si a showroom-ului.

Initial am vrut ca toate produsele din magazin sa fie facute in Romania, din pacate nu s-a putut. De aceea, in acest moment suntem unici importatori ai unui brand din Germania - Benvenuto - pe partea de casual si smart casual, avem linia noastra, Men'S Cave, de camasi, pantaloni si pantofi si mai nou am inceput o colaborare cu Seroussi, un brand romanesc de prestigiu, pe partea de ceremonie si office.

Planuri de viitor exista, printre ele pot enumera deschiderea celui de-al doilea magazin (inca ne gandim daca sa il deschidem in Bucuresti sau in alt oras) si dezvoltarea colectiei proprii. In acest moment pentru colectia proprie lucram cu diferite fabrici din tara", mai spune Sorin Surghie.

Care e reteta? Calitate la pret corect, ne spune antreprenorul.

"Men'S Cave a pornit ca un concept de lux accesibil, preturile practicate sunt din punctul nostru de vedere corecte pentru calitatea pe care o oferim. Insa, cum totul este relativ, asa este perceput si niveul preturilor. Nu in ultimul rand, preturile sunt influentate si de partenerii nostri, in cazul de fata furnizorii nostri.

Dar faptul ca produsele noastre sunt accesibile nu inseamna ca nu sunt de calitate: sunt materiale foarte bune, astfel incat se pot asorta cu succes cu produse ale unor branduri renumite si situate pe un nivel superior de pret", a conchis Sorin Surghie.

Sursa foto: menscave.ro

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...