Din camera de camin, in lumea afacerilor (I)

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 09:47
3708 citiri
Din camera de camin, in lumea afacerilor (I)
Foto: Arhiva

Multe dintre cele mai mari companii ale zilelor noastre au pornit ca simple idei intr-o camera de camin in timpul facultatii. Nume ca Dell, FedEx, Facebook sau Microsoft fac parte dintre acestea.

Multi studenti cu porniri de antreprenoriat - viitori CEO de companie de renume - au avut parte de viziuni geniale in anii de facultate. Unii si-au dorit sa schimbe ceva sau sa faca ceea ce le place, altii doar sa faca repede o mica avere.

Desigur, nu toate afacerile ajung de succes. Un student antreprenor aflat la inceput poate ajunge sa isi piarda interesul, sa paraseasca afacerea atunci cand termina facultatea sau sa isi dea seama ca e nevoie de mai multa maturizare inainte de a face sacrificii pentru cariera si avere.

Iata, mai jos, o lista realizata de CNNMoney, care cuprinde sase companii care au inceput in acelasi mod si care au toate sansele sa devina celebre si de succes.

1. Bicicletele Sole

In caminul Universitatii California de Sud, studentilor Jake Medwell si Jonhathan Shriftman le-a venit ideea unei afaceri pornind de la biciclete. Toate acestea se intamplau in anul 2009.

Cel mai usor mod de a te deplasa intr-un campus este cu ajutorul unei biciclete. Cei doi s-au gandit ca o bicicleta trebuie sa fie ceva mai mult decat un simplu obiect de uz personal. Trebuie sa poarte ceva personalizat si sa se diferentieze de restul.

Cei doi colegi au venit cu ideea biciletelor Sole: colorate si cu o singura viteza.

Le vindeau direct de acasa, la pretul de 310 dolari bucata. Primele 200 de modele s-au vandut foarte repede si compania a luat nastere de aici. Tot profitul obinut se investeste inapoi in afacere.

Medwell si Shriftman se pregatesc pentru mai multe intalniri cu investitori astfel incat sa se poata extinde si mai departe de Coasta de Vest. Se asteapta la venituri de peste 1 milion de dolari anul urmator.

2. Revista online "Her Campus"

Infiintata in anul 2009 de catre studentele la Harvard, Windsor Hangar, Stephanie Kaplan si Annie Wang, Her campus (Campusul Ei) - Ghidul unei studente in viata este o revista online pentru femei. A fost creata ca o platforma online, care sa vina in ajutorul studentelor pentru a castiga experienta profesionala reala, in timp ce isi impartasesc propriile experiente.

A inceput la Harvard si a ajuns sa aiba peste 130 de clone in toata tara (revista are continut individualizat pentru universitati diferite) si se asteapta inca 100 in anul urmator.

Fondatoarele nu s-au asteptat ca un astfel de site pentru femei va ajunge sa se extinda chiar atat de mult in asa de scurt timp - doar doi ani: coordoneaza peste 1.700 de manageri de filiala care contribuie la un site cu peste 25.0000 de vizitatori unici in fiecare luna.

Cele trei spera sa poata adauga si alte platforme care sa fie de ajutor studentilor in promovarea muncii lor.

3. Echipamentul TrewGear

Tripp Frey, Jon Pew si Chris Pew - in 2008 studenti ai Universitatii California de Nord, Facultatea Hamilton si, respectiv, Facultatea Colorado - au pornit facand ceea ce iubeau cu adevarat: echipamente pentru practicantii de ski si snowboard.

Au inceput prin a vinde exhipamentul direct dintr-o dubita. S-au plimbat din statiune montana in statiune montana, vanzand direct din masina, promovandu-si singuri produsele si vanzand atat amatorilor de aceste sporturi, cat si magazinelor cu desfacere.

Misiunea lor declarata este sa creeze si sa realizeze echipament ce indeplineste cele mai inalte standarde in domeniu, ce satisface cele mai mari nevoi in performanta, functionare si stil pentru adevaratul practicant de ski si snowboard, pentru cel caruia un simplu gand ce aminteste de ultima escapada montana ii aduce zambetul pe buze in absolut orice situatie: adevaratul pasionat.

Cei trei prieteni planuiesc sa isi extinda afacerea cu echipamente Trew atat prin produse noi, cat si cu ajutorul magazinelor partenere noi.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#afaceri idei, #antreprenoriat, #companie, #studenti , #afaceri de succes