Ziare.com

Increderea generatiei Milenialilor in afaceri scade dramatic in 2018 - studiu

Marti, 26 Iunie 2018, ora 16:52

   

Increderea generatiei Milenialilor in afaceri scade dramatic in 2018 - studiu
Generatia Milenialilor a devenit mai sceptica fata de misiunea si etica afacerilor, dar si fata de impactul pozitiv al liderilor politici in societate, rezulta din sondajul global Deloitte "Millennial Survey" 2018, care arata o inversare abrupta a perceptiei pozitive exprimate la ultimele doua editii, potrivit unui comunicat al companiei.

Conform documentului, tinerii Mileniali isi doresc o mai mare implicare a liderilor din business in societate si cred ca succesul afacerilor ar trebui sa se masoare si prin rolul lor social, asupra mediului si al economiei in ansamblu, nu doar prin performanta financiara.

"Rezultatele sondajului ar trebui sa le dea de gandit liderilor de business, implicit din Romania, fiind un semnal de alarma. Deteriorarea increderii si a loialitatii angajatilor are implicatii asupra performantei companiilor si a economiei in general. Desi tara noastra nu a fost inclusa in studiu, atat timp cat raspunsurile sunt similare in toata lumea, putem aprecia ca tinerii romani au aceleasi preocupari cu ale congenerilor din alte state", a spus Raluca Bontas, Partener Global Employer Services, Deloitte Romania.

Potrivit acesteia, Milenialii au o agenda diferita de cea a afacerilor, asa cum o percep ei. Astfel, considera ca prioritatile companiilor ar trebui sa fie crearea de locuri de munca, inovarea, imbunatatirea calitatii vietii personale si profesionale a angajatilor.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In schimb, in opinia lor, companiile se concentreaza asupra generarii profiturilor, a eficientizarii si a productiei de bunuri si servicii. Desi admit ca afacerile trebuie sa obtina profituri pentru a realiza si obiectivele stabilite de ei, Milenialii apreciaza ca ar trebui ca afacerile sa gaseasca un echilibru intre prioritatile angajatilor si performanta financiara.

Studiul arata ca mai putin de jumatate dintre Mileniali considera ca intreprinderile se comporta etic (48% in 2018 fata de 65% in 2017) si ca liderii din business contribuie la imbunatatirea climatului social (47% fata de 62%).

44% cred ca liderii din business genereaza un impact pozitiv in societate, prin comparatie, doar 19% au aceeasi parere despre liderii politici.

Trei sferturi dintre Mileniali cred ca multinationalele au potentialul de a contribui la rezolvarea provocarilor economice, sociale si de mediu.

Cati tineri vor sa plece de la actualul job

43% dintre Mileniali estimeaza ca isi vor parasi locurile de munca actuale in decurs de doi ani, cu 15% in crestere fata de 2017. 28% vor sa ramana mai mult de cinci ani la actualele locuri de munca. 62% dintre cei care vor sa plece de la actualele locuri de munca in urmatorii doi ani apreciaza ca "gig economy" este o alternativa viabila.

In randul angajatilor din Generatia Z, loialitatea este chiar mai scazuta, 61% spunand ca isi vor parasi locurile de munca actuale in urmatorii doi ani.

17% dintre Mileniali se tem ca o parte sau chiar toate slujbele lor vor fi inlocuite ca urmare a schimbarilor aduse de Industria 4.0. In cazul organizatiilor care utilizeaza extensiv tehnologiile Industriei 4.0, procentul este aproape dublu.

Doar 36% dintre Mileniali si 42% din Generatia Z au raspuns ca angajatorii ii ajuta sa inteleaga si sa se pregateasca pentru schimbarile asociate Industriei 4.0.

Totusi, sondajul arata o diferenta intre perceptia asupra afacerilor si cea a mediului politic. Faptul ca tinerii cred ca multinationalele au mai mult potential sa contribuie la rezolvarea problemelor sociale, economice si de mediu decat politicienii ar trebui sa motiveze liderii din business sa aiba un impact mai mare in societate, dincolo de crearea de locuri de munca si generarea profiturilor.

"Una dintre intrebarile esentiale este: ce pot face companiile pentru a retine angajatii in contextul scaderii increderii si a loialitatii. Analizand comparativ raspunsurile din editiile anterioare, putem concluziona ca diversitatea, incluziunea si flexibilitatea - de unde si cand lucreaza - sunt politici cheie pentru mentinerea lor.

Totodata, companiile ar trebui sa raspunda temerilor si nevoilor legate de schimbarile produse de Industria 4.0", a adaugat Raluca Bontas.

Sondajul din 2018 se bazeaza pe opiniile a 10.455 de Mileniali din 36 de tari, tineri nascuti intre ianuarie 1983 si decembrie 1994, cu studii superioare sau universitare, angajati cu norma intreaga si care lucreaza predominant in organizatii mari din sectorul privat.

Sondajul mai include raspunsurile a 1.844 respondenti din Generatia Z din Australia, Canada, China, India, Regatul Unit si Statele Unite. Respondentii Generatiei Z s-au nascut intre ianuarie 1995 si decembrie 1999, studiaza in prezent sau au o prima diploma de absolvire. Mai mult de o treime lucreaza fie cu norma intreaga, fie cu jumatate de norma.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre incredere mileniali afaceri studiu
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1035 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

companiile ar trebui ..

sa se concenreze in crearea de locuri de munca, imbunatatzirea vietzi personale si profesionale... etc.
am mai auzita asta pe la comunisti. munca pentru fiecare , si un apartament. de aia suntetzi tzara cu cei mai multzi proprietari de locuintze , datorita comunistilor.
dar milenialii nu spun ce ar face ei ca sa se ajunga la acel tzel. sau doar asteapta sa le pice.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor